Carnea tocată făcută în casă e mai sănătoasă

Andrei

Înainte de a alerga la magazin și de a cumpăra carne tocată preambalată, luați în considerare posibilitatea de a vă face propria carne. Carnea tocată făcută în casă este mai sănătoasă și poate fi adaptată la nevoile dumneavoastră dietetice specifice.

Pe de altă parte, este o modalitate excelentă de a folosi resturile de legume și bucățele de carne.

carne tocata de casa

De ce să vă preparați singuri carnea tocată?

Oricine a mâncat vreodată un hamburger sau un cârnat de casă știe că nu există nicio comparație între varianta cumpărată din magazin și cea făcută în casă.

Deși poate părea multă muncă pentru a vă toca propria carne, rezultatele merită din plin efortul. Carnea proaspăt tocată nu este doar mai aromată, ci și mai fragedă și mai suculentă.

Mai mult decât atât, aveți un control total asupra calității cărnii, ceea ce reprezintă adesea o problemă în cazul produselor fabricate în masă.

Tocarea cărnii acasă este, în sine, o modalitate excelentă de a economisi bani, deoarece puteți cumpăra bucăți de carne mai ieftine și le puteți toca singuri.

Cumpărarea cărnii de vită tocată din magazin poate să nu fie o opțiune excelentă, deoarece este adesea contaminată cu bacteria dăunătoare E. coli.

Pentru a vă reduce riscul de a vă îmbolnăvi, este important să depuneți un efort și să vă tocați propria carne. Acest lucru vă permite să controlați textura și aroma produsului final, oferindu-vă cei mai proaspeți și mai delicioși burgeri sau alte produse din carne.

De ce să vă preparați singuri carnea tocată

Beneficiile preparării cărnii tocate acasă

Când vine vorba de a vă prepara propria carne, există o mulțime de beneficii de care vă puteți bucura.

În principal vă permite să controlați calitatea cărnii pe care o mâncați.

Acest lucru înseamnă că puteți alege să tocați doar cele mai bune bucăți de carne, care sunt adesea mai scumpe atunci când sunt cumpărate de la magazinul alimentar. Poate că cel mai evident beneficiu este că poate fi mai ieftin decât carnea tocată cumpărată din magazin.

În același timp vă permite să controlați conținutul de grăsime, astfel încât puteți face carne tocată mai slabă, dacă preferați.

Prepararea acasă vă oferă posibilitatea de a adăuga propriile condimente și mirodenii pentru a crea o aromă unică pe care nu o puteți obține din carnea tocată cumpărată din magazin.

Prepararea propriei cărni tocate acasă vă asigură că aceasta este proaspătă și nu a fost congelată, ceea ce duce din nou la un gust mai bun. Atunci când cumpărați carne tocată din magazin, nu aveți idee de cât timp a fost tocată și cât timp a stat în frigider.

Dacă vreți să vă asigurați că carnea este proaspătă, tocarea acesteia acasă este cea mai bună soluție.

Există multe beneficii pentru a vă măcina propria carne acasă, inclusiv faptul că este mai sănătoasă și conține mai puține calorii și grăsimi decât carnea care a fost preambalată de un magazin.

Acest lucru este posibil datorită faptului că dumneavoastră, în calitate de consumator, aveți mai mult control atunci când alegeți ingredientele cărnii dumneavoastră.

În cazul cărnii preambalate, nu puteți ști niciodată cu siguranță dacă aceasta conține conservanți adăugați pentru a-i spori aroma și aspectul.

Dar, prin tocarea propriei, vă puteți asigura că niciunul dintre acești aditivi nedoriți nu este prezent în mâncarea dumneavoastră. Faptul că aveți control total asupra cantității de grăsimi sau calorii adăugate în felul de mâncare vă permite să faceți alegeri nutriționale mai bune.

În concluzie, există multe motive pentru care prepararea cărnii acasă este o alegere inteligentă pentru oricine dorește să aibă un stil de viață mai sănătos.

Fie că doriți să pierdeți în greutate, să vă îmbunătățiți nutriția generală sau să evitați substanțele chimice și aditivii potențial dăunători, procesul de preparare a cărnii acasă oferă o modalitate simplă, dar eficientă de a atinge toate aceste obiective.

Beneficiile preparării cărnii tocate acasă

Cum să vă preparați carnea acasă într-un mod sănătos?

Înainte de a vă împărtăși pașii despre cum să vă preparați carnea într-un mod sănătos, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți. Primul lucru este că este important să fii atent atunci când lucrați cu carne crudă. Al doilea este că atunci când tocați carnea acasă, ai libertatea de a experimenta în funcție de gustul și preferințele tale.

Acestea fiind spuse, iată care sunt pașii:

1. Alegeți bucățile potrivite de carne. Acest lucru este important, deoarece calitatea cărnii va afecta gustul și textura produsului finit. Dacă nu sunteți sigur ce feluri de carne să folosiți, cereți sfatul măcelarului dumneavoastră.

2. Asigurați-vă că mașina de tocat este bine întreținută și curată. Acest lucru este crucial, deoarece nu doriți ca nicio bacterie să vă contamineze carnea. Spălați-vă mâinile, ustensilele și blaturile cu apă caldă și săpun înainte de a începe.

3. Tăiați carnea în bucăți mici. Acest lucru va face mai ușor de măcinat și va asigura că produsul finit este consistent.

4. Puteți folosi o mașină de tocat carne electrică sau una manuală. Adăugați carnea în mașina de tocat. Începeți cu o setare mai groasă și treceți treptat la o setare mai fină până când obțineți consistența pe care o doriți

5. Asezonați carnea după gust și preferințe. Puteți adăuga diverse condimente și mirodenii pentru a-i da un gust personalizat.

6. În final, puteți face orice doriți cu carnea tocată. Puteți s-o folosiți pentru a face hamburgeri, chiftele sau orice altceva vă trece prin cap.

Cum să vă preparați carnea acasă într-un mod sănătos

Sfat: Congelați carnea pentru 15-20 de minute

O metodă care este adesea recomandată este de a îngheța carnea timp de 15-20 de minute înainte de a o măcina. Acest lucru ajută la întărirea grăsimilor din carne, reducând probabilitatea ca acestea să se topească și să se împrăștie în toată carnea tocată.

S-a demonstrat că înghețarea înainte de măcinare reduce și riscul de contaminare cu bacterii dăunătoare. Făcând mai dificilă dezvoltarea acestor bacterii în carne, se poate îmbunătăți siguranța și calitatea generală atunci când se utilizează carnea tocată în gătit.

Carnea congelată nu este benefică doar atunci când este măcinată, ci și atunci când se alege dacă se includ sau nu grăsimi în carnea tocată.

Anumite tehnici de gătit și rețete funcționează mai bine cu o cantitate mai mică de grăsime în produsul final, astfel încât, prin includerea acestei etape de precongelare atunci când vă tocați propria carne, vă puteți asigura că rezultatul final vă satisface perfect nevoile.

Lasă un comentariu