Cum să amenajezi un apartament mic de bloc

Daniel

Dacă ai un apartament mic, poate fi dificil să găsești mobilier care să se potrivească. Ar trebui să încercați să găsiți mobilier care arată bine și este practic. Este greu pentru că nu există atât de mult spațiu, dar puteți folosi spațiul mai eficient, astfel încât să nu pară că nu există deloc spațiu.

Pentru a profita la maximum de un spațiu mic, este important să folosiți trucuri și artificii de design. În acest articol vă oferim sfaturi utile despre cum să vă transformați spațiul de locuit în ceva confortabil, fără să vă simțiți înghesuiți sau copleșiți de dezordine!

Cum să amenajezi un apartament mic de bloc

Trucuri de amenajare a unui apartament mic de bloc astfel încât sa pară mai mare

Profită de lumina naturală

Dacă ai o cameră însorită, apartamentul tău va părea mare. Ar trebui să scapi de perdelele făcute din materiale care blochează lumina sau care sunt întunecate. Eliberați zona din fața ferestrei, astfel încât să nu mai blocheze lumina.

Folosește culori deschise

În ceea ce privește finisajele interioare, trebuie să faceți camerele mici mai deschise. Alegeți culori deschise sau pastelate pentru gresie și vopsea. Le puteți găsi în nuanțe care se potrivesc cu orice dimensiune a camerei.

Cumpără piese de mobilier compacte

Pentru a crea senzația unui spațiu de locuit spațios și primitor, fiți atenți la mobilierul pe care îl achiziționați.

Evitați să achiziționați piese masive, deoarece acestea pot face ca apartamentul dvs. să pară mai mic în comparație cu alte locuințe cu camere de dimensiuni similare – de asemenea, aceste tipuri nu sunt foarte practice pentru utilizarea zilnică!

Atunci când doriți să creați impresia de spațiu, nimic nu este mai la îndemână decât mobilierul în picioare. Alegeți piese cu linii compacte și fără uși.

Puteți cumpăra mobilier care este multifuncțional pentru a profita la maximum de spațiu. De exemplu, puteți achiziționa un pat cu sertare de depozitare, o canapea extensibilă bună sau o masă cu un blat care se ridică sau se trage care devine birou.

Cumpără piese de mobilier compacte

Folosiți cât mai multe spații pentru depozitare

Este important să creați cât mai multe spații de depozitare în casă, astfel încât toate lucrurile pe care le dețineți să fie așezate într-o ordine completă.

Pune lucrurile nefolosite de mai mult de un an în saci de gunoi și scapă de ele.

Folosește amenajarea pe verticală

Într-un spațiu mic, pereții sunt cei mai buni prieteni ai tăi. Ei pot fi folosiți ca decor sau pentru a depozita lucruri care ocupă prea mult loc în alte spații.

Mobilierul suspendat în camera de zi și în dormitorul copiilor este o modalitate excelentă de a vă asigura că nevoile de depozitare sunt acoperite, menținând în același timp un spațiu estetic plăcut.

De exemplu, optează pentru dulapuri înalte până la tavan, cu rafturi pe ambele părți!

Folosește amenajarea pe verticală

Folosește oglinzi

Oglinzile sunt soluția perfectă pentru cei care au un spațiu limitat. Ele pot fi folosite ca piese decorative sau pot fi plasate strategic pentru a crea mai mult spațiu utilizabil, dând senzația că există multă lumină și aer în casa ta!

Dacă construiești o baie de la zero, atunci ia în considerare să instalezi o oglindă de baie cu led și dezaburire deasupra chiuvetei, astfel încât, chiar dacă această piesă este mică; reflecția ei va face ca totul să pară mai mare.

Dimensiunea covoarelor

Atunci când decorați o cameră mică, micile detalii contează. De exemplu: alegeți covoare care sunt toate de aceeași mărime, astfel încât să nu pară întreruperi vizuale sau fragmentate în vreun fel – acest lucru ajută la crearea unei iluzii despre cât de mult spațiu există de fapt!

Dimensiunea covoarelor

Folosește eficient colțurile camerelor

Cel mai important lucru de reținut atunci când mobilați un apartament mic este că fiecare centimetru contează. Așa că, în loc să lăsați spațiu nefolosit în colțuri, folosiți-le cu înțelepciune adăugând biblioteci sau alte piese de mobilier pentru un plus de depozitare și luminozitate!

Cum sa amenajezi un living mic

Dacă aveți o cameră de zi mică, cumpărați o canapea extensibilă. Nu cumpărați un colțar.

Acordați o atenție sporită dimensiunii canapelei pentru ca sufrageria dvs. să nu devină prea aglomerată. Dacă aveți o cameră de zi în plan deschis (open space), folosiți canapeaua ca un separator între zonele de vizionare a televizorului și cele de luat masa. În acest caz luați în vedere achiziționarea unei hote bune pentru open space astfel încât să eliminați problemele legate de mirosuri neplăcute care provin din urma gătitului.

Folosiți mobilier minimalist, cu linii subțiri și brațe subțiri sau inexistente, pentru a ocupa cât mai puțin spațiu pe podea. În schimb, profitați de amenajarea verticală cu rafturi și stâlpișori

Alegeți o podea de culoare deschisă pentru o cameră de zi aerisită și luminoasă.

O podea laminată de culoare deschisă este o alegere bună. Aceasta face ca încăperea să se simtă mai spațioasă și îi oferă multă lumină.

Folosiți și mai multe surse de iluminare artificială, cum ar fi spoturile încastrate sau luminile de perete cu LED.

Sticla este un material care poate funcționa bine în spațiile mici. Ea face ca încăperea să pară deschisă și aerisită.

O masă de sticlă ar putea fi o idee bună pentru camera de zi sau ai putea folosi în schimb rafturi de sticlă. De asemenea, ați putea pune o oglindă și să o aranjați astfel încât să reflecte lumina din exterior în cameră.

Cum sa amenajezi un living mic

Cum sa amenajezi un dormitor mic

Cumpărați un pat cu spațiu de depozitare. Un dulap cu uși glisante este, de asemenea, util.

Gândiți-vă la soluții de mobilă la comandă pentru a profita la maximum de spațiu – de exemplu, ați putea dori un dulap înalt până la tavan care să vă poată depozita hainele, gențile, pantofii sau chiar valizele.

Asigură-te că folosești polițe simple sau rafturi suspendate în loc de noptierele clasice.

Folosiți spațiul de la fereastră pentru a crea o zonă de machiaj, un mic birou sau o zonă pentru obiectele dvs. decorative preferate sau pentru ghivecele de flori.

De asemenea, puteți folosi unul dintre colțurile camerei pentru a depozita cărți sau obiecte decorative ușoare.

În ceea ce privește culorile, puteți alege fie o culoare precum crem, bej sau gri.

Dacă doriți să vă faceți casa să pară mai spațioasă și mai luminoasă, atunci optați pentru alb.

De asemenea, ar trebui să aveți perdele transparente cât mai ușoare și să nu aveți desene pe ele.

Puneți o oglindă lângă fereastră pentru ca oamenii să vadă mai multă lumină în cameră și aceasta să pară mai mare.

Cum sa amenajezi un dormitor mic

Lasă un comentariu