Cum să întreții o mașină de tocat carne electrică

Ultima actualizare: 4 mai, 2022

Este important să știi cum să întreții o mașină de tocat carne electrică corespunzător pentru a o menține în stare de funcționare corectă și pentru a-i prelungi durata de viață.

O mașină de tocat carne este formată din câteva componente simple care sunt destul de simple și ușor de întreținut.

Majoritatea modelelor au angrenaje care sunt pur și simplu integrate în mașină și, de obicei, nu necesită o întreținere sau o curățare specială.

Cum să întreții o mașină de tocat carne electrică 2

Pe lângă aceste piese de bază, o mașină de tocat carne are și un tub de alimentare prin care carnea este împinsă în ciclul de măcinare.

Acest tub trebuie curățat în mod regulat pentru a preveni acumularea de murdărie în interior și împiedicarea fluxului de carne.

Întreținerea unei mașini de tocat carne este simplă, dar necesită o curățare regulată, mai ales dacă intenționați să o folosiți frecvent.

Acest lucru se datorează faptului că mașinile de tocat carne au tendința de a se acoperi de carne și grăsimi, care pot începe să se acumuleze în timp și să cauzeze potențiale probleme cu motorul dispozitivului dumneavoastră.

Ce trebuie să faceți pentru a întreține o mașină de tocat carne electrică în mod corespunzător?

Curățați mașina de tocat cu pâine

Este important să vă curățați mașina de tocat carne după fiecare utilizare pentru a preveni intoxicațiile alimentare.

O modalitate rapidă de a îndepărta reziduurile de carne rătăcită este să treceți una sau două bucăți de pâine prin tubul de alimentare. Pâinea va absorbi orice bucățele de carne rămase.

Puteți să și dezasamblați mașina de tocat și să spălați piesele manual.

Totuși, acest lucru va necesita mai mult timp și efort. După ce ați efectuat acești pași rapizi de curățare, mașina de tocat va fi gata pentru următoarea utilizare.

Curățați mașina de tocat cu pâine

Spălați manual fiecare piesă

Când vine vorba de spălarea și întreținerea mașinii de tocat carne, există mai mulți pași importanți de care trebuie să țineți cont.

Prima dată trebuie să vă asigurați întotdeauna că scoateți mașina de tocat din priză înainte de a începe procesul de curățare. Acest lucru va evita pornirea accidentala a mașinii de tocat și minimizarea riscului de rănire din cauza lamei de tăiere sau a altor părți ascuțite ale mașinii.

Apoi, este important să spălați cu grijă toate părțile. Pur si simplu puneți apă caldă cu săpun în chiuvetă si înmuiați toate piesele. Acest lucru ajută la îndepărtarea oricăror reziduuri uleioase de la sesiunile anterioare de tocare a cărnii și ajută la prevenirea acumulării de mirosuri râncede în timp.

În același timp, este posibil să fie nevoie să frecați unele piese cu o perie/burete de bucătărie sau să folosiți un tampon de curățare special pentru piesele mașinii de tocat carne, în funcție de materialele acestora și de nivelul de acumulare.

În continuare, este important să fiți atenți atunci când manipulați diferitele părți ale mașinii de tocat carne, în special atunci când curățați lama de tăiere. Acest lucru va contribui la asigurarea faptului că lama rămâne ascuțită în timp și previne tăieturile accidentale sau alte răniri.

În mod normal, având grijă de mașina de tocat carne, veți contribui la prelungirea duratei de viață a acesteia și vă veți asigura că va funcționa fără probleme.

Spălați manual fiecare piesă

Uscați piesele

Pentru a usca piesele mașinii de tocat carne, începeți prin a le șterge cu un prosop uscat pentru a îndepărta orice exces de apă.

Așezați pe blat un prosop curat, și continuați prin a întinde piesele pe acesta pentru a se usca complet la aer. Acest lucru ajută la prevenirea ruginii și oxidării, care vă pot deteriora mașina de tocat și îi pot compromite performanța în timp.

Prin urmare, asigurați-vă că vă faceți timp pentru a vă usca complet piesele înainte de a le depozita.

Uscați piesele

Cum să păstrați piesele mașinii de tocat mai mult timp

După ce vă folosiți mașina de tocat, este important să depozitați corect piesele pentru a preveni rugina și coroziunea.

Mulți oameni acoperă piesele cu un strat subțire de ulei alimentar. Totodată, puteți folosi o sticlă cu pulverizator pentru o aplicare mai ușoară.

Asigurați-vă doar că toate piesele interioare și exterioare sunt bine lubrifiate. Pentru a vă proteja și mai mult piesele, înfășurați-le într-o folie de plastic sau puneți-le într-o pungă de plastic.

Cuțitul trebuie sa fie ascuțit in permanență

Când vine vorba de tocarea cărnii, calitatea lamei dvs. este esențială.

Nu numai că o lamă ascuțită vă ajută să vă asigurați că obțineți o tăiere netedă și uniformă, dar previne carnea să se blocheze și să vă înfundă mașina de tocat.

După cum știe orice bucătar cu experiență, o tocare neuniformă poate face toată diferența în ceea ce privește textura și aroma finală a preparatelor.

Prin urmare, este atât de important să aveți grijă de lama dvs. asigurându-vă că aceasta rămâne curată, uscată și bine întreținută.

Prima dată, asigurați-vă că folosiți întotdeauna o lamă de tăiere de înaltă calitate, fabricată din oțel inoxidabil.

Cuțitul trebuie sa fie ascuțit in permanență

Apoi, concentrați-vă asupra menținerii lamei ascuțite. Acest lucru va ajuta la menținerea performanței acesteia la cel mai bun nivel.

Dacă observați că lama începe să se tocească sau prezintă semne de uzură, nu ezitați să o ascuțiți sau să o înlocuiți cu alta.

O lamă defectă nu numai că scade calitatea generală a felului de mâncare finit, dar crește și riscul de rănire, făcând tăierea mai dificilă și mai periculoasă.

În consecință , păstrați-vă cuțitul ascuțit pentru a vă asigura rezultate excelente de fiecare dată.

Lasă un comentariu