Cum te ajuta un purificator de aer in cazul alergiilor

Daniel

Creșterea numărului de alergii în rândul tinerilor reprezintă o preocupare majoră, deoarece poate fi legată atât de activitățile umane, cât și de poluarea mediului.

Au fost descoperite multe tipuri diferite de alergeni, inclusiv particule din interior, de la covorul din sufragerie sau de la podelele din lemn, precum și substanțe din exterior, cum ar fi numărul de polen, care crește din cauza schimbărilor meteorologice cauzate de schimbările climatice.

Ceea ce înseamnă că există mai mulți factori potențiali de declanșare a unui atac de astm decât oricând – ceea ce înseamnă că prevenirea necesită atenție acum, mai mult ca niciodată!

alergii respiratorii

Copiii sunt mai predispuși să aibă alergii din cauza stilului de viață din ziua de azi. Ei pot avea un sistem imunitar mai scăzut și pot fi alergici la lucruri la care alți oameni nu sunt. Acest lucru se datorează stilului de viață pe care îl au părinții în timpul sarcinii și, de asemenea, pentru că ar putea să-l moștenească de la părinții lor.

alergii copii

În același timp, persoanele în vârstă și cele cu probleme respiratorii sunt la fel de afectate de alergii. Poluarea din spațiile noastre de locuit este greu de combătut de către organismul dumneavoastră.

Așadar, este important să acordați atenție nu numai la ceea ce vedeți afară, ci și în interiorul casei dumneavoastră.

Aerisiți-vă casa pentru ca poluanții din mediul înconjurător să nu se acumuleze și să vă afecteze atât pe dumneavoastră, cât și pe cei din jurul dumneavoastră, cum ar fi membrii familiei sau vecinii care vă vizitează.

Tipuri de alergii

  • Alergii respiratorii

Reacțiile alergice pot apărea la nivelul nasului, ochilor, plămânilor sau pielii. Simptomele sunt strănut, tuse, respirație șuierătoare, secreții nazale apoase. De asemenea, este mâncărime și roșeață. Bolnavii de alergii au simptome atunci când alergenul își face apariția. Sistemul imunitar produce anticorpi numiți imunoglobulină E atunci când alergenul este inhalat prin nas.

  • Alergii cutanate

O alergie cutanată este o reacție la substanțele care intră în contact cu pielea. Aceste reacții se manifestă de obicei pe piele și pot fi foarte dureroase. Cel mai frecvent tip de alergii cutanate sunt alergiile de contact, care apar atunci când pielea intră în contact cu lucruri precum detergenții, produse cosmetice sau alte produse care provoacă alergii.

  • Alergii alimentare

O alergie alimentară apare atunci când organismul reacționează exagerat la anumite proteine din alimente. Acest lucru se poate întâmpla din cauza substanțelor chimice care sunt eliberate. Lupta este doar cu proteinele, nu și cu grăsimile sau carbohidrații. Se întâmplă adesea la distanță de locul unde a început această luptă și poate cauza probleme grave. O intoleranță alimentară este mai puțin gravă decât o alergie, dar tot are efecte negative asupra sistemului imunitar al organismului.

Cum poți preveni alergiile acasă

În interiorul casei, lucrurile pot fi mai simple pentru că aveți mai mult control. Cel mai important lucru de reținut este că acarienii din praf sunt una dintre cauzele majore ale alergiilor. În plus, s-ar putea să existe praf și mucegai în casa ta.

Pentru a evita problemele, una dintre cele mai simple modalități este să cumpărați un purificator de aer. Cu un purificator de aer, veți putea să țineți ferestrele închise mai mult timp în sezonul în care polenul este în aer sau praful de afară vă deranjează.

Aici găsiți un articol cu top purificatoare de aer disponibile acum pe piață.

Cum poți preveni alergiile acasă

Cum te poate ajuta un purificator de aer împotriva alergiilor

Există purificatoare de aer care au filtre speciale. Acestea se numesc filtre HEPA. Acestea pot elimina praful și alte particule mici, cum ar fi polenul, sporii de ciuperci sau excrementele de căpușe. Există multe teste care arată că așa stau lucrurile.

Dar chiar și între purificatoarele de aer cu filtre HEPA, există diferențe mari în ceea ce privește cât de bine funcționează. Vă spunem aici ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un purificator de aer!

Cum te poate ajuta un purificator de aer împotriva alergiilor

Cum sa alegi un purificator de aer bun ?

1.Eficienta

Dacă filtrul HEPA este din aceeași clasă, atunci acesta atinge același grad de eficiență. Acest lucru se aplică numai aerului care trece prin aceste filtre. Aerul de admisie, care, prin proiectare, nu trece prin filtrul HEPA, va fi returnat în încăpere nepurificat. Acest lucru reduce în mod esențial eficiența acestui purificator.

Recomandăm ca filtrul de aer să fie fixat în purificator cu un cadru. Asigurați-vă că este foarte bine etanșat la carcasă. Carcasa purificatorului trebuie să fie din material solid și să nu aibă deschideri sau alte găuri.

2.Debitul de aer

Dacă vreți ca purificatorul să funcționeze mai bine, are nevoie de cantitatea potrivită de aer.

Numărul de metri cubi pe oră este cel care vă spune cât de mult aer este aspirat într-o oră. Nu contează dacă aceasta este mai mare decât camera ta, deoarece purificatorul nu va aspira niciodată tot aerul dintr-o dată.

Trebuie să faci niște calcule pentru a-ți da seama dacă poate aspira tot aerul de două ori într-o oră.

3.Funcțiile purificatorului de aer

Funcția temporizatorului reglează funcționarea purificatorului pe ore. De asemenea, economisește energie electrică, deoarece se oprește după un timp îndelungat de funcționare.

De obicei, temporizatorul se poate opri doar după 2, 4 sau 6 ore de funcționare, dar acest lucru nu este întotdeauna eficient pentru persoanele care doresc să îl folosească la ore diferite.

Lasă un comentariu