Păreri despre centrala Immergas – Top 3 cele mai bune

Andrei

Cea mai bună centrală termică Immergas este cea care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Tehnologia din spatele acestor sisteme asigură faptul că acestea oferă performanțe fiabile în orice moment.

Păreri despre centrala Immergas – Top 3 cele mai bune

1. Immergas Victrix TERA 24/28 1 ErP

Immergas Victrix TERA este o centrala eficientă din punct de vedere energetic, care vă va economisi spațiu și bani.

Cu două schimbătoare de căldură, Immergas garantează o eficiență ridicată pentru nevoile de încălzire ale casei dumneavoastră.

Modulul de condensare din oțel inoxidabil (schimbătorul de căldură) este durabil, fiabil și rezistent la acțiunea condensului format prin răcirea gazelor de ardere. Pasajele mari de circulație a apei reduc probabilitatea de înfundare și este ușor de întreținut.

Afișajul digital simplifică programarea în funcție de preferințele dumneavoastră, în timp ce dimensiunile sale compacte permit o integrare ușoară în orice mediu – fie că este vorba de o instalare nouă sau de o înlocuire a centralei.

Pompa electronică cu consum redus economisește mulți bani în comparație cu pompele tradiționale. De asemenea, aceasta se adaptează la variațiile de debit, de exemplu în prezența unor supape termostatice sau a unor supape de zonă.

pareri despre centrala termica immergas victrix tera 24

Vezi pretul pe eMAG


2. IMMERGAS VICTRIX OMNIA 25

VICTRIX OMNIA este un sistem de încălzire centrală care reunește cele mai recente inovații tehnologice contemporane, ceea ce îl face o soluție ecologică pentru modernizarea instalațiilor vechi sau pentru construirea de locuințe noi.

Kitul de evacuare și pachetul de robineți inclus simplifică procesul de instalare, reducând timpul necesar pentru a vă pune în funcțiune încălzirea centrală.

Proiectat în conformitate cu directivele europene privind consumul de energie, IMMERGAS OMNIA utilizează o tehnologie de ultimă generație prin includerea unui modul de condensare din oțel inoxidabil alcătuit dintr-o singură serpentină de schimb de căldură.

Centrala termica pe gaz in condensare IMMERGAS VICTRIX OMNIA 25

Vezi pretul pe eMAG


3. Immergas Victrix Tera 32 1 Erp 32 kw

Immergas Victrix Tera 32 1 Erp este un aparat de încălzire rezidențială care promite emisii scăzute de noxe, ușurință în utilizare cu ajutorul afișajului LCD și a comenzilor ușor de manevrat, durabilitate, fiabilitate în medii dificile cu modulul de condensare (schimbătorul de căldură) din oțel inoxidabil, ușurință în întreținere pentru proprietarii de locuințe cu pasaje mari de circulație a apei.

Victrix Tera este o centrală murală pe gaz, cu o putere termică de 32 kW, cu tiraj forțat și cu o tehnologie nouă, care respectă în totalitate noile directive europene ErP.

Centrala termică Immergas Victrix Tera 32 1 Erp este perfectă pentru cei care își doresc calitate și simplitate. Folosește tehnica de condensare și dispune de funcții de ultimă generație pentru a fi cât mai eficientă.

Puteți controla echipamentul dvs. utilizând aplicația intuitivă de pe o tabletă, un computer sau un telefon, atâta timp cât acestea sunt conectate la internet. Dacă doriți să vă controlați echipamentul dintr-o altă locație, puteți achiziționa un transmițător Wi-Fi (accesoriu opțional) pe care să-l puneți între panoul de control și un modem/router.

păreri despre centrala Immergas tera 32

Vezi pretul pe eMAG


Cine produce centralele Immergas

Immergas este o companie cu o experiență de peste 70 de ani în domeniul sistemelor de încălzire și produce centrale termice complete care utilizează surse de energie regenerabilă, cum ar fi biomasa, energia solară sau gaz.

Obiectivul principal al acestei companii este de a contribui la reducerea poluării prin producerea de energie curată, si livrarea unui confort superior către clienții săi.

immergas-logo

Centrala termica Immergas mod de funcționare

Centralele immergas funcționează pe baza unui cazan în condensare care este alimentat de la o sursă electrică.

Centrala termică Immergas funcționează cu apă sub presiune de la rețea și utilizează țevi speciale din cupru pentru a distribui apa în cele trei componente principale ale sale: un rezervor de stocare a apei calde din oțel inoxidabil, o pompă din oțel inoxidabil și o pompă de căldură.

Interfața principală are butoane de reglare, butoane de selectare și un afișaj LCD, care afișează starea de funcționare și eventualele coduri de eroare.

Centrala Immergas în condensare – Cum funcționează?

Condensarea este un fenomen care se produce atunci când vaporii de apă din gazele de ardere se condensează pe suprafața schimbătorului de căldură al centralei termice, eliberând energie.

Această energie recuperată poate fi folosită de centrale pentru a crește eficiența și a produce mai multă energie.

În cazul cazanelor cu condensare, cantitatea de căldură recuperată este cu pana la 50%, în comparație cu tehnologiile convenționale.

Acest lucru înseamnă că puteți economisi până la 20% din gazul pentru încălzire, fără a reduce nivelul de confort. Vă veți bucura efectiv de locuințe mai calde pe tot parcursul anului!

cum functioneaza centrala termica prin condensare

Centrala Immergas fără condensare

Centralele termice convenționale sunt deja mai greu de găsit fiind depășite din punct de vedere al eficientei de centralele termice în condensare.

Immergas pare să știe ce face în acest domeniu. Dezvoltarea lor, începând din 1981, arată exact acest lucru. Printre altele, Immergas este lider pe piața centralelor în condensare.

Unele păreri despre centrala Immergas spun ca aceasta consumă cu 20% mai puțin combustibil decât centralele fără condensare, fără a face compromisuri în ceea ce privește performanța sau cifrele de eficiență.

Asta pentru că, în timp ce centralele termice convenționale irosesc excesul de căldură prin gazele de ardere rezultate, centralele în condensare sunt capabile să reducă energia irosită cu până la 60%.

Totul se reduce la o bună proiectare și la o expertiză tehnică adecvată.

Așadar, de ce ar trebui să vă cumpărați o centrală electrică în condensare Immergas?

Pentru că sunt eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, simplu de instalat și adaptabile la orice mediu. De asemenea, acestea vin cu o gamă completă de funcții suplimentare, ceea ce le face să fie niște echipamente extrem de versatile.

Dar nu numai atât: compania italiană a conceput ultima sa generație de centrale pe gaz special pentru a răspunde cererilor clienților care doresc o mai mare flexibilitate și prețuri mai mici.

 

Păreri despre centrala Immergas 32 kw

Cele mai multe păreri despre centrala Immergas Victrix Tera 32 spun ca aceasta este soluția dvs. simplă și la îndemână pentru gestionarea cerințelor de încălzire și apă caldă menajeră. Această unitate de încălzire centrală în condensare încălzește rapid spațiul, cu o putere de până la 32 kW. Este recomandată pentru încăperi de până la 220 m².

Immergas Victrix Tera 32 este cel mai bun sistem de încălzire centrală murală în condensare din clasa sa.

Printre beneficii se numără: căldură instantanee, economisește energie și bani la factura de gaz, protejează mediul înconjurător deoarece reduce emisiile de CO2.

Dimensiuni centrala Immergas

Un aspect foarte important pe care va trebui să îl luați în considerare atunci când cumpărați un nou sistem de încălzire centrală este dimensiunea acestuia.

Ar putea părea un lucru destul de simplu de făcut – la urma urmei, ce ar putea fi atât de complicat în a alege un aparat în funcție de dimensiunile sale? Și totuși… Răspunsul ar putea fi mai complicat decât credeți.

De exemplu există unele modele care vin cu un boiler încorporat, în timp ce altele nu. Acest lucru înseamnă că, dacă apartamentul dvs. are un spațiu limitat, cum este cazul majorității garsonierelor, atunci ar fi bine să luați în considerare opțiunea pentru o versiune fără boiler incorporat.

Partea bună este că găsești toate aceste detalii precum dimensiunile centralei pe pagina de descriere a fiecărui produs.

Montaj centrala termica Immergas

Instalarea unui sistem de încălzire centrală pe gaz este cel mai important pas și trebuie efectuată doar de personal calificat, autorizat ISCIR pentru o funcționare optimă pe termen lung.

Echipamentul potrivit pentru a efectua corect această lucrare poate fi o provocare fără o pregătire adecvată în executarea ei; cu toate acestea, este vital să găsiți pe cineva care are experiență cu aceste sisteme, dacă este posibil – cunoștințele lor vor ajuta la asigurarea siguranței casei dumneavoastră, oferind în același timp o performanță optimă.

Pentru a instala un sistem de încălzire centrală, trebuie să aveți un inspector certificat MLPTL. De fapt, vor exista două proiecte: unul despre instalarea țevilor de gaz și altul despre efectuarea de lucrări la sistemele de încălzire propriu-zise – ambele necesită calificări profesionale de la autorități.

Cât costă instalarea unei centrale cu firmă autorizată?

Costul instalării unui sistem de încălzire centrală este una dintre primele întrebări pe care le pun clienții.

Manopera pentru a vă schimba centrala veche ar putea fi fix sau ar putea varia dacă aveți nevoie de piese noi pentru instalarea în diferite părți ale casei. Prețul poate varia în funcție de cât de multă muncă trebuie făcută; unii proprietari ar putea să nu aibă nevoie de nicio modificare, în timp ce alții vor plăti în plus din cauza unor solicitări specifice.

Cheltuiala totală depinde în mare măsură de tipul de echipament de înlocuire – cum ar fi termostatele care reglează nivelul de temperatură în interiorul casei – și dacă este necesar să se efectueze modificări ale sistemelor și lucrărilor existente.

pareri despre Centrala Immergas - instalare autorizata

Avantaje și dezavantajele sistemului de încălzire centrală pe gaz?

Sistemul de încălzire pe gaz este o soluție eficientă, deși nu perfectă pentru toată lumea. Luați în considerare avantajele și dezavantajele înainte de a lua o decizie. Dacă nu aveți posibilitatea de racordare la rețeaua de gaze, puteți opta pentru un calorifer electric bun care poate face față cu brio la încălzirea unei locuințe mai mici.

Avantaje:

  • este mai ieftin – În România, gazul este printre cei mai ieftini combustibili pentru centralele termice. Ca să vă dau o estimare a ceea ce ar costa încălzirea unei clădiri de 100 mp în lunile de iarnă doar cu această sursă de combustibil – din decembrie până în februarie – costurile lunare variază între 500 lei și 650 lei pe lună!
  • este performant – Un sistem de încălzire centrală pe gaz permite încălzirea instantanee și separată atât a țevilor care alimentează caloriferele din locuința dumneavoastră, cât și a celor care furnizează apă caldă menajeră. Puteți porni aceste aparate în mod independent, deci nu este nevoie să comutați între ele atunci când doriți să le folosiți

Dezavantaje:

  • este scump sa te racordezi la rețeaua de gaze – Una dintre investițiile inițiale pe care oamenii o trec adesea cu vederea atunci când se decid pentru un nou sistem de încălzire este racordarea la gaze naturale. În unele cazuri, acest lucru poate costa chiar și 10 mii de lei, ceea ce o face o propunere costisitoare pentru cei cu venituri mai mici sau care nu dispun de suficiente fonduri;

Tipuri de centrale pe gaz

  • centrale pe gaz convenționale – Utilizarea centralelor convenționale este în scădere, deoarece acestea nu sunt suficient de eficiente sau ecologice pentru a respecta standardele actuale. Acestea sunt înlocuite tot mai des cu centralele prin condensare acestea fiind mai eficiente și mai ecologice.
  • centrale pe gaz cu condensare – Pe termen lung, centralele cu condensare sunt o modalitate mai rentabilă de a produce căldură. În practică, acestea pot fi cu 50% mai eficiente decât centralele tradiționale și pot oferi economii la factura de gaz , atingând în același timp o eficiență termică de 109% comparativ cu 94% la centralele convenționale;

centrala conventionala vs centrala in condensare

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra o centrală termică pe gaz?

  • puterea – Puterea termică a centralei pe gaz (în kW) este un factor critic de evaluat, deoarece o putere prea mică duce la disconfort și uzură prematură pentru echipamente. Supradimensionarea unor modele poate crește consumul sezonier de gaz
  • eficienta – Eficiența centralei termice este un alt aspect important. Acest parametru indică cât de bine o centrală poate converti gazul în energie și căldură și variază în funcție de tipul de centrală pe care o aveți instalată!
  • opțiuni de confort, design și conectivitate – Centralele care permit conectarea și reglarea prin intermediul unui smartphone oferă o gestionare simplificată de la distanță, cu atât mai mult cu cât prin setări specifice se poate diminua consumul de gaz.
  • Garanția – Un ultim aspect de luat în considerare înainte de a vă achiziționa sistemul de încălzire centrală este garanția și post-garanția distribuitorului respectiv. Asigurați-vă că știți pentru cât timp oferă fiecare, precum și dacă există reduceri la piese sau manoperă oferite în schimbul înscrierii în garanțiile lor extinse; pentru că, altfel, vă pot spune din experiență că înlocuirea oricărei piese costă destul de mult;

Lasă un comentariu