Cea mai bună drujbă ieftină

Andrei

Dacă căutați cea mai bună drujbă ieftină, atunci ați ajuns la locul potrivit. În acest articol, vom analiza cele mai bune motoferăstraie de buget din diferite tipuri și modele. Fie că sunteți în căutarea unui motoferăstrău pentru lucrări ușoare sau a unuia care să se ocupe de copaci mai mari, vă ajutăm noi.

Motoferăstraiele pot fi clasificate, în linii mari, în trei categorii: cu motor pe benzină, electrice și cu acumulator.

Motoferăstraiele pe benzină sunt de obicei mai puternice și, prin urmare, mai potrivite pentru lucrări grele, cum ar fi tăierea copacilor mari.

Pe de altă parte, motoferăstraiele electrice sunt mai portabile și mai ușor de întreținut, fiind ideale pentru lucrări mai ușoare pe lângă casă.

Cea mai bună drujbă ieftină (2022)

1. Cea mai bună drujbă ieftină pe benzină – Micul Padurar 5200 + Ulei amestec cadou, 3 CP

Cea mai bună drujbă ieftină pe benzină - Micul Padurar 5200 + Ulei amestec cadou, 3 CP

Vezi Pret

Vă prezentăm motoferăstrăul cu lanț pe benzină Micul Padurar 5200 – o unealtă de top, perfectă pentru orice profesionist sau pasionat.

Acest motoferăstrău de înaltă performanță este echipat cu aprindere electronică, sistem de ungere automată și putere maximă de 3 CP.

De asemenea, are o capacitate cilindrică de 52cc și un cuplu maxim de 2,0 HM / la 10000 rpm.

Iar cu o lungime a lamei de 40 cm și un diametru de tăiere de 555 mm, acest motoferăstrău se poate descurca cu aproape orice lucrare pe care i-o atribuiți.

Rezervorul său are o capacitate de 550 ml de combustibil și 260 ml de ulei – astfel încât puteți lucra toată ziua fără să vă faceți griji că rămâneți fără energie.

Cântărind doar 5,4 kg, este ușor de manevrat prin pădure sau curte.

Dacă sunteți în căutarea unui motoferăstrău de înaltă calitate care poate rezista ani de zile, motoferăstrăul pe benzină Micul Padurar 5200 este o opțiune excelentă.

A fost proiectată cu tehnologie canadiană și construită special pentru persoanele care apreciază calitatea profesională, ceea ce o face ideală pentru curățarea și tăierea lemnului.

Motorul se bazează pe o tehnologie specială care reduce emisiile cu până la 50% și consumul de combustibil cu până la 30%, ceea ce înseamnă că nu este bun doar pentru mediu, ci și pentru buzunarul dumneavoastră.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui nou motoferăstrău, nu uitați să verificați și modelul Micul Padurar 5200. Nu veți fi dezamăgiți.

Motoferăstrăul este o unealtă versatilă și puternică, care poate fi utilizată pentru o varietate de sarcini, de la tăierea crengilor la tăierea copacilor.

Pentru cei care trebuie să taie mai puțin regulat, amortizoarele anti-vibrații încorporate facilitează lucrul pentru perioade mai lungi de timp fără a simți oboseală în brațe.

Aprinderea electronică și lubrifierea automată facilitează pornirea și, respectiv, întreținerea motoferăstrăului.

În cele din urmă, accesoriile incluse (de exemplu, lama, apărătoarea de lamă, lanțul, șurubelnița, cleștele, cheia de lamă, bidonul de benzină, pâlnie) facilitează începerea imediată a utilizării motoferăstrăului.

Micul Padurar 5200

Vezi Pret


2. Cea mai bună drujbă ieftină electrică – Steinhaus PRO-ECS20, 2000W, lama 40.6 cm

Cea mai bună drujbă ieftină electrică - Steinhaus PRO-ECS20, 2000W, lama 40.6 cm

Vezi Pret

Steinhaus PRO-ECS20 este un ferăstrău electric puternic, perfect pentru o varietate de proiecte.

Cu motorul său de 2000 de wați, poate face față cu ușurință proiectelor mai dificile. Ferăstrăul dispune, de asemenea, de o pornire electrică, ceea ce facilitează pornirea.

Lungimea lamei este de 40,6 cm, ceea ce îl face perfect pentru proiecte mai mari. Ferăstrăul vine, de asemenea, cu un lanț, un manual de utilizare, un certificat de garanție și protecții pentru bara de ghidare.

Are un motor de 2000 de wați și poate atinge viteze de până la 13 m/s, ceea ce face ca lucrarea să fie făcută rapid și ușor. PRO-ECS20 este, de asemenea, ușor și vine cu o husă de transport, astfel încât îl puteți lua cu dvs. oriunde mergeți.

Steinhaus PRO-ECS20

Vezi Pret


3. Cea mai bună drujbă ieftină profesională – Set Drujba profesionala 6.2 CP WOLFSON® STX-620, 58cc, 2 lame si 2 lanturi, manusi, ochelari, casti, 3 uleiuri 2T incluse

Cea mai bună drujbă ieftină profesională - Set Drujba profesionala 6.2 CP WOLFSON® STX-620

Vezi Pret

Motoferăstrăul cu lanț pe benzină WOLFSON® STX-620 este o unealtă puternică pentru orice grădinar sau gospodar.

Cu un motor de 6,2 CP, poate face față cu ușurință lucrărilor dificile.

Capacitatea cilindrică de 58 cm cubi și rezervorul de combustibil de 550 ml îi oferă suficientă putere pentru a-și face treaba.

Lama are o lungime de 45 cm (18″), iar lanțul are 72 de zale (36 de dinți de tăiere). Pasul lanțului de 0,325″ și grosimea lanțului de 1,5 mm fac ca acest ferăstrău să fie perfect pentru tăierea materialelor dure.

Greutatea de 7,2 kg îl face ușor de transportat, iar rezervorul de ulei conține 260 ml de ulei pentru a menține ferăstrăul în bună stare de funcționare.

Motoferăstrăul cu lanț pe benzină WOLFSON® STX-620 este o unealtă de înaltă calitate, robustă și practică pentru oricine trebuie să taie lemne.

Motorul în 2 timpi este puternic și fiabil, iar sistemul de aprindere electronică îl face ușor de pornit.

Motoferăstrăul este livrat cu toate accesoriile de care aveți nevoie, plus o pereche de ochelari și mănuși, astfel încât să puteți începe imediat să lucrați în siguranță.

Fie că tăiați lemne de foc pentru casă sau faceți lucrări forestiere, motoferăstrăul pe benzină WOLFSON® STX-620 este o alegere excelentă.

WOLFSON® STX-620 este un motoferăstrău cu lanț de mare putere, proiectat pentru o performanță optimă.

Calitatea materialelor și a componentelor utilizate în ferăstrău este de top, iar acesta oferă o putere semnificativ mai mare decât alte motoferăstraie din clasa sa.

WOLFSON® STX-620 are un design special care îl face ușor de pornit și dispune de evacuare dublă pentru reducerea zgomotului.

Lanțul este, de asemenea, echipat cu elemente antivibrații pentru a minimiza oboseala operatorului. În plus, pinionul de acționare a lanțului este detașabil pentru o întreținere ușoară.

Cilindrul este cromat, iar ferăstrăul este prevăzut cu aprindere electronică AVS pentru performanțe de pornire superioare.

În general, WOLFSON® STX-620 este un ferăstrău cu lanț de vârf de gamă. Dar daca sunteți in căutare de mai multe modele am scris câteva Păreri despre drujba Procraft.

Set Drujba profesionala 6.2 CP WOLFSON® STX-620

Vezi Pret


4. Cea mai bună drujbă ieftină cu acumulator – Mini-fierastrau electric Tiessa

Tiessa este un ferăstrău puternic și versatil pentru tăierea lemnului, perfect pentru o serie de sarcini.

Cu o tensiune de 24V, poate tăia cu ușurință lemnul cu o adâncime de 180 mm.

Are o viteză de 5 m/s, ceea ce îl face perfect pentru a tăia rapid materiale.

Dimensiunea pânzei de ferăstrău este de 250 mm, ceea ce îl face perfect pentru proiecte mici si medii.

Grosimea maximă de tăiere este de 180 mm, ceea ce îl face perfect chiar și pentru cele mai groase materiale. Tiessa este unealta perfectă pentru oricine are nevoie să taie rapid și ușor.

Mini-fierastrau electric Tiessa

Vezi Pret


Cum să alegi cea mai bună drujbă ieftină

Motorul

Când vine vorba de drujbe, există trei tipuri principale din care puteți alege: pe benzină, electrice și cu acumulatori.

Modelele pe benzină sunt cele mai puternice, dar necesită și cea mai multă întreținere.

Drujbele electrice sunt mai puțin puternice decât modelele pe benzină, dar sunt mult mai ușor de utilizat și necesită mai puțină întreținere.

Drujbele cu acumulator sunt cel mai puțin puternice, dar oferă confortul de a nu fi legate de o sursă de energie.

Așadar, ce tip de drujbă este potrivit pentru dumneavoastră? Depinde de tipul de lucrare pe care trebuie să o faceți. Dacă sunteți în căutarea unei drujbe care poate face față unor lucrări dificile, cum ar fi tăierea copacilor, atunci o drujbă cu lanț pe benzină este cea mai bună variantă. Dacă aveți nevoie de o drujbă pentru sarcini mai ușoare, alegeți un model electric sau cu acumulatori.

Cum să alegi cea mai bună drujbă ieftină

Lungimea lamei

Lama drujbei este ghidajul metalic care se prelungește de la motorul motoferăstrăului.

Aceasta găzduiește și susține lanțul, care efectuează tăierea propriu-zisă.

Lungimile lamei variază în funcție de diferitele modele de motoferăstraie și variază de obicei între 8 și 30 de inci.

Cu cât lama este mai scurtă, cu atât drujba este mai ușor de manevrat – dar va reduce, de asemenea, capacitățile de tăiere ale acesteia, deoarece lama ar trebui să fie cu 1 până la 2 centimetri mai lungă decât lemnul pe care îl tăiați pentru a evita reculul.

În consecință, atunci când alegeți o drujbă cu lanț, este important să selectați unul cu o lungime a lamei potrivită pentru tipul de tăiere pe care îl veți face.

Funcții

Anti vibrațiiUnele modele de motoferăstraie au un strat de cauciuc pe mâner sau sunt echipate cu arcuri metalice între mâner și restul corpului. Aceste două metode sunt folosite pentru a reduce frecvența vibrațiilor, oferind o experiență mai confortabilă pentru utilizator.

Anti vibrații

Protecția lanțului – Acest sistem este cunoscut și sub numele de „sistem de siguranță a lanțului”, deoarece face imposibilă detașarea lanțului în timp ce extensia este atașată. Extensia este atașată la partea de jos a motoferăstrăului, unde lanțul este cel mai aproape de corpul ferăstrăului.

Ungere automată – Trebuie să vă ungeți lama ferăstrăului cu lanț în mod regulat pentru cea mai bună performanță și siguranță. Dacă nu o faceți, lama s-ar putea să se defecteze mai repede, iar căldura rezultată din frecare poate face ca lama ferăstrăului să se deformeze.

Multe drujbe au ungere automată care economisește timp și menține drujba în stare bună.

Sistem frânare lanț – O altă caracteristică care este populară la motoferăstraiele profesionale este sistemul de frânare a lanțului. Acest sistem permite ca motoferăstrăul să se oprească rapid atunci când apăsați un buton sau când lanțul se blochează.

sistem franare lant

Sfaturi de urmat atunci când folosești o drujbă

Echipament de protecție

Atunci când lucrați cu o drujbă, este esențial să purtați o pereche de pantaloni cu protecție încorporată împotriva tăieturilor, precum și protecție pentru față sau ochelari de protecție.

Drujba cu lanț este o unealtă puternică care poate provoca cu ușurință răni grave dacă este folosită necorespunzător. Prin purtarea hainelor de protecție adecvate, puteți contribui la reducerea riscului de rănire în cazul în care se produce un accident.

Pe lângă pantaloni și ochelari de protecție, este de asemenea important să purtați mănuși de lucru rezistente și cizme care să ofere o bună tracțiune.

Cu măsurile de siguranță adecvate, vă puteți bucura în siguranță de beneficiile utilizării unui ferăstrău cu lanț.

Echipament de protecție

Folosirea corespunzătoare

Funcționarea în condiții de siguranță este întotdeauna prioritară atunci când se utilizează un ferăstrău cu lanț.

Pentru a evita reculul unei drujbe, nu trebuie să tăiați niciodată lemnul cu vârful barei de ghidare. Kickback-ul poate apărea atunci când vârful ferăstrăului lovește o creangă sau un buștean, iar apoi este forțat înapoi spre operator.

Aceasta poate fi o situație periculoasă, deoarece operatorul poate pierde cu ușurință controlul fierăstrăului. Pe lângă faptul că trebuie să fiți conștienți de recul, este de asemenea important să mențineți în permanență o strângere fermă a fierăstrăului. Atunci când tăiați, asigurați-vă că vă țineți degetele la distanță mare de lanț.

Dacă nu vă simțiți confortabil folosind un ferăstrău cu lanț, cel mai bine este să solicitați ajutor profesionist.

Întreținere

Întreținerea unei drujbe implică îndepărtarea murdăriei de pe suprafața sa.

Pentru a te asigura că drujba ta poate continua să funcționeze corect, trebuie s-o cureți de praf și ulei în mod regulat.

Murdăria se poate curăța cu o cârpă umedă; asigură-te că drujba ta este mereu curată.

intretinere drujba

Ungerea lanțului

Nu porniți niciodată un ferăstrău cu lanț fără să ungeți lanțul. Lanțul trebuie să fie bine lubrifiat pentru a face munca cât mai ușoară.

Dacă nivelul de ulei din rezervor este prea mic pentru uleiul din lanț, trebuie să opriți imediat lucrul și să umpleți din nou uleiul.

Dacă continuați să lucrați fără a unge lanțul, atât lanțul, cât și bara de ghidare se vor uza. De asemenea, lanțurile se încălzesc dacă nu există suficientă lubrifiere.

Depozitarea

Dacă doriți să vă depozitați ferăstrăul cu lanț pentru o perioadă de timp îndelungată, este important să curățați bine unealta mai întâi. Fie scoateți lanțul și bara de ghidare, fie scoateți apărătoarea lanțului și acționați frâna de lanț. Ferăstrăul cu lanț trebuie depozitat într-un loc răcoros și uscat.

Citiți instrucțiunile de folosire

Înainte de a începe orice proiect care implică utilizarea unui ferăstrău cu lanț, este important să vă familiarizați cu instrucțiunile instrumentului.

Chiar dacă ați mai folosit un ferăstrău cu lanț înainte, este întotdeauna cel mai bine să treceți în revistă procedurile de siguranță înainte de a începe lucrul. Odată ce ați citit instrucțiunile, pornirea motoferăstrăului este simplă. Începeți prin a așeza ferăstrăul pe o suprafață plană și asigurați-vă că zona din jurul dumneavoastră este liberă de obstacole.

În continuare, verificați lanțul pentru a vedea dacă există deteriorări sau uzură. Dacă totul arată bine, trageți de cablul de pornire pentru a porni motorul.

Odată ce motorul este pornit, sunteți gata să începeți proiectul dumneavoastră.

Asigurați-vă doar că urmați procedurile de siguranță descrise în manualul de instrucțiuni pentru a evita accidentele.

Asigurați-vă că mai aveți pe cineva lângă dvs

Motoferăstraiele sunt unelte puternice care pot fi folosite pentru o varietate de sarcini, de la curățarea tufișurilor până la tăierea copacilor.

Cu toate acestea, drujbele pot fi, de asemenea, periculoase și este important să luați măsurile de siguranță adecvate atunci când le folosiți.

Una dintre cele mai importante măsuri de siguranță este de a avea întotdeauna pe cineva în apropiere atunci când folosiți drujba. Acest lucru este deosebit de important dacă lucrați într-o locație îndepărtată sau dacă nu aveți experiență în utilizarea unei drujbe. Având pe altcineva în preajmă vă va ajuta să vă asigurați că cineva vă poate ajuta dacă întâmpinați probleme.

Este întotdeauna o idee bună să aveți la îndemână o trusă de prim-ajutor în caz de accident. Urmând aceste sfaturi simple de siguranță, puteți contribui la asigurarea unui

Întrebări frecvente

Potențialii cumpărători au adesea întrebări despre casa dvs. În acest articol, voi încerca să răspund la cele mai frecvente. Dacă aveți și alte întrebări, vă rugăm să le lăsați în secțiunea de comentarii și vă vom răspunde imediat.

Cum se face rodajul drujbei?

Primul și cel mai important pas care trebuie făcut imediat după achiziționarea unui motoferăstrău este rodajul pentru mărcile care nu îl au făcut din fabrică.

Rodajul drujbei se face după ce se consumă 3 rezervoare pline de amestec (ulei- benzină), lăsând motorul să funcționeze la ralanti și accelerând la intervale de câteva minute.

Rodajul se poate face și în sarcină ușoară, tăind bușteni de diametru mic, fără a forța în vreun fel motorul. Trebuie remarcat faptul că rodajul se poate face fără a atașa lama și lanțul la motoferăstrău.

Cât ulei se pune in benzină?

Raportul de amestec (benzină-ulei) este extrem de vital pentru durata de viață a motoferăstrăului, de aceea este important să se facă dozajul corect.

Producătorii de motoferăstraie pe benzină recomandă adăugarea a 20 ml de ulei de amestec la 1 litru de benzină. Din păcate, calitatea benzinei din țara noastră nu se compară cu cea de afară, de aceea recomandăm adăugarea unei cantități mai mari de ulei, respectiv 25 ml.

Diferiți producători de motoferăstraie au instrucțiuni diferite. Cel mai bine este să citiți manualul care a venit cu drujba dumneavoastră, mai degrabă decât să ascultați ce spun alți oameni.

De ce scoate drujba fum?

Atunci când un ferăstrău produce mult fum, există câteva explicații posibile.

O posibilitate este că filtrul de aer al ferăstrăului este murdar, ceea ce face ca motorul să funcționeze slab și să producă mai mult fum.

O altă posibilitate este că bujia de aprindere a ferăstrăului este murdară, ceea ce poate, de asemenea, să facă motorul să funcționeze slab și să producă mai mult fum.

În cele din urmă, este de asemenea posibil ca fierăstrăul să funcționeze pur și simplu prea fierbinte, ceea ce poate face ca motorul să producă mai mult fum.

Dacă fierăstrăul dumneavoastră produce mult fum, este important să identificați cauza, astfel încât să puteți lua măsuri pentru a o remedia. În caz contrar, s-ar putea să ajungeți să vă deteriorați fierăstrăul sau chiar mai rău.

De ce sa inventat drujba?

Ferăstrăul cu lanț este o unealtă manuală care este utilizată pentru tăierea lemnului. Aceasta constă dintr-o lamă de ferăstrău care este montată pe un lanț, care este acționat de un motor.

Ferăstrăul cu lanț a fost inventat la începutul anilor 1800 de către inginerul german Andreas Stihl. El a dezvoltat-o ca o modalitate de a tăia copacii mai eficient.

În prezent, drujbele sunt utilizate pentru o varietate de sarcini, inclusiv pentru tăierea copacilor, tăierea de crengi și exploatarea forestieră.

De asemenea, ele sunt utilizate în mod obișnuit de pompieri și de personalul de intervenție în caz de urgență pentru a îndepărta rapid resturile de pe drumuri și din alte zone.

Deși drujba este un instrument puternic, poate fi periculoasă dacă nu este folosită în mod corespunzător. Din acest motiv, este important să citiți cu atenție manualul de instrucțiuni înainte de a folosi o drujbă.

Lasă un comentariu