Cum faci un tv smart dintr-un televizor normal

Daniel

În acest articol vă vom arăta câteva metode despre cum faci un tv smart dintr-un televizor clasic/non-smart, rapid, ușor si ieftin.

Majoritatea televizoarelor sunt simple, așa că nu vă permit să vă jucați jocuri sau să vizionați filme. Dacă ai un televizor mai vechi care nu are acest funcții inteligente, există diferite metode de a schimba acest lucru.

cum sa faci un smart tv rapid si ieftin

Cum faci un tv smart – Metoda 1

Foloseste un Mediaplayer. Recomandarea noastra este: Xiaomi Mi Box 4K

Xiaomi încearcă să facă lumea mai bună oferindu-le oamenilor cu televizoare obișnuite o modalitate accesibilă prin care își pot transforma televizoarele în unele inteligente.

Daca vrei o afli cum faci un tv smart rapid si ieftin, costul pentru acest nou produs este de aproximativ 250 de lei, ceea ce îl face accesibil chiar dacă aveți un buget restrâns sau sunteți la început de drum ca pasionați de tehnologie!

Xiaomi Mi Box 4K

Vezi pretul pe eMAG

 

În ultimii ani, piața televizoarelor inteligente a reușit să atragă din ce în ce mai mulți utilizatori, însă achiziționarea unui televizor nou poate fi o investiție importantă.

Pentru a oferi o alternativă pentru cei care își doresc un SmartTV ieftin și bun, dar nu au suficienți bani sau pur și simplu refuză să renunțe la vechiul lor dispozitiv de divertisment set-top box (OTT), Xiaomi oferă Mi Box 4K, la un preț redus, cu toate aceste caracteristici de care aveți nevoie în sufrageria dumneavoastră!

Xiaomi Mi Box 4K vă permite să vă bucurați de o gamă largă de conținut media pe televizorul dvs. Dispozitivul rulează Android TV 9.0, un sistem de operare modificat special pentru televizoarele inteligente, care oferă o grafică și o performanță mai bune atunci când redați videoclipuri sau jocuri din aplicații precum Netflix.

Design Xiaomi Mi Box 4K

Xiaomi Mi Box 4K arată similar cu ambalajul Apple TV. Este o cutie neagră pătrată cu margini rotunjite.

Pe capac, există un logo pe care scrie „Xiaomi”. Partea din spate are patru porturi: HDMI, USB, audio de 3,5 mm și pentru alimentare. Unii ar numi stilul acestui dispozitiv „minimalist”.

Acesta vine cu o telecomandă pe care o puteți folosi pentru a naviga prin meniurile platformelor de streaming. Unii oameni spun că pentru dispozitive similare trebuie să cumpărați o telecomandă separat.

Mi Box 4K design

Vezi pretul pe eMAG

Cum se instalează Xiaomi Mi Box 4K

Este ușor să instalați Xiaomi Mi Box 4K.

Trebuie să scoateți cablul HDMI dintr-o cutie și apoi să îl conectați la televizor.

După aceasta, trebuie să conectați dispozitivul la o sursă de alimentare. În cele din urmă, trebuie să fie puse niște baterii în telecomandă.

Dacă doriți ca dispozitivul dvs. să funcționeze bine, aveți nevoie de o conexiune la internet și de un cont Google.

Va dura aproximativ 15 minute pentru ca procesul de instalare să se încheie dacă totul este în regulă.

Cum se instalează Xiaomi Mi Box 4K

Vezi pretul pe eMAG

Interfața Xiaomi Mi Box 4K

Xiaomi Mi Box 4K utilizează sistemul de operare Android 9.0 TV, care este diferit de sistemul de operare al unui telefon.

Aplicațiile de pe acest dispozitiv ar trebui să fie organizate pe un rând, iar cele care sunt folosite cel mai des ar trebui să fie la începutul rândului.

Puteți obține sute de aplicații din Google Play Store pentru televizoarele inteligente, dar Netflix, YouTube sau Amazon Prime vin preinstalate pe acest dispozitiv.

Interfața Xiaomi Mi Box 4K

Poți juca jocuri pe Xiaomi Mi Box 4K

Un alt lucru important legat de televizoarele inteligente este faptul că puteți juca jocuri video pe ele.

Puteți descărca aplicații din Google Play pe televizor folosind Xiaomi Mi Box 4K.

Persoanele care au testat dispozitivul spun că selecția de jocuri s-a îmbunătățit în timp. Unii utilizatori și-au exprimat îngrijorarea cu privire la jocurile mari și la faptul că noul lor televizor nu le putea suporta din cauza hardware-ului insuficient, dar jocurile mici ar trebui să funcționeze bine.


Cum faci un tv smart – Metoda 2

A doua metoda este sa folosiți Google Chromecast 3.

Această metodă este mai ieftină, dar nu la fel de ușoară. Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de un televizor cu un port HDMI și de un telefon inteligent sau de un computer pe care este instalat browserul web Google Chrome.

Dispozitivul din a 3-a generație este aproape la fel ca cel din a 2-a generație, dar este mai rapid (+15%) și are un design diferit.

Acesta poate proiecta video la o rezoluție de 1080p și 60 fps pe televizor. Calitatea video este excelentă.

S-ar putea ca mufa HDMI să nu mai aibă un magnet ca înainte, dar asta nu face nicio diferență. Este așezat în spatele televizorului și oricum nu îl vede nimeni, deoarece controlezi dispozitivul cu aplicația Google Home sau prin voce.

Cum faci un tv smart cu google chromecast 3

Vezi pretul pe eMAG

 

Google Chromecast 3 oferă Streaming audio îmbunătățit

Până la Chromecast 3, oamenii puteau face streaming doar către difuzoare cu Chromecast Audio.

Acum pot folosi Chromecast 3 pentru a transmite muzică în flux către difuzoare care au Chromecast Audio inclus.

Muzica vă poate urma în orice cameră în care aveți o boxă Google Home și poate fi transmisă în flux către orice boxă compatibilă pe care o doriți.

Avantaje Google Chromecast 3

Chromecast și Miracast sunt două tehnologii diferite.

Chromecast este o alegere bună pentru uz casnic, deoarece trimite conținut media de pe internet pe ecranul televizorului sau al computerului.

De asemenea, vă puteți folosi telefonul ca telecomandă pentru a controla ceea ce vedeți pe ecran. În timp ce redați clipuri video pe televizor, puteți face și alte lucruri cu telefonul dumneavoastră.

Cum se instalează Google Chromecast 3

Instalarea este foarte simplă.

În primul rând, asigurați-vă că televizorul dvs. utilizează controlul HDMI. Dacă nu o face, nu puteți utiliza acest produs. Odată ce știți dacă televizorul dvs. utilizează controlul HDMI, instalarea este ușoară.

Introduceți cablul HDMI în fanta de pe televizor.

Atașați cablul USB la dongle și conectați-l la un port USB sau la o priză de pe televizor.

Odată ce este alimentat, un LED micuț se va aprinde pe marginea acestuia.

Pentru a vă configura noul Google Home, accesați aplicația. Apoi, apăsați „add” și „set up device”. Va trebui să alegeți prima opțiune „New devices” si apoi selecteaza „casa”.

Aplicația vă va căuta dispozitivul timp de câteva secunde. Faceți clic pe acesta și instalarea va fi afișată pe ecranul televizorului. Când instalarea este finalizată, veți fi notificat de ecranul televizorului.

Cum se instalează Google Chromecast 3

Vezi pretul pe eMAG

Netflix pe google chromecast 3

Apăsați pictograma de pe telefon care arată ca un televizor. Când vă conectați, Netflix va apărea pe televizor.

Căutați un film sau o emisiune și apăsați play. Îl puteți viziona chiar dacă nu vă aflați în apropierea televizorului, de exemplu dacă mergeți în altă cameră din casă.

cum faci un tv smart netflix

Vezi pretul pe eMAG

Cum se utilizează Google Chromecast 3

Cu ajutorul aplicațiilor de pe dispozitivul mobil, găsiți pictograma cu un ecran de televizor. Apăsați-o și conținutul va fi afișat pe televizorul dvs.

Dacă doriți să difuzați de pe computer, descărcați browserul Google Chrome. Faceți clic pe comanda sau pe pictograma „Cast” din YouTube și gata! Nu este nevoie să vă conectați contul Google cu browserul. Este atât de simplu.

Încărcarea conținutului pe televizor poate fi uneori lentă, dar mie nu mi s-a părut deloc deranjant, deoarece folosesc întotdeauna controlul vocal. Îmi ia 1 – 2 secunde pentru a spune ce vreau și apoi aproximativ 5 secunde pentru ca filmul sau videoclipul de pe ecranul calculatorului să apară pe ecranul televizorului meu.

Cum poți folosi comenzile vocale?

Dacă aveți o boxă inteligentă Google Home, următorul pas este să controlați televizorul prin voce.

Cu Google Home, puteți porni și opri televizorul prin comandă vocală. De exemplu: „Hei, Google, pornește televizorul” sau „OK Google, oprește televizorul”.

Nu este nevoie să spuneți „Google” de fiecare dată. Puteți spune „Goo Goo” sau Boo Boo Boo”.

Singurul dezavantaj este că funcționează doar în modul Chromecast (intrare HDMI) și nu există nicio modalitate vocală de a trece la televiziunea prin cablu.

Puteți da comenzi vocale pentru Netflix, YouTube și Google Photos. Acestea sunt singurele aplicații care funcționează în România.

boxă inteligentă Google Home

Upgrade de la Chromecast 2 la Chromcast 3

Un upgrade de la modelul anterior, Chromecast 2, nu merită, cu excepția cazului în care sunteți interesat de 60 fps full HD pentru sporturi sau sporturi electronice pe YouTube.

Chromecast 3 este foarte simplu de instalat și de utilizat, recomandat doar pentru televizoarele care pot fi controlate prin HDMI (orice televizor de generație recentă ar trebui să permită acest lucru).

Cum faci un tv smart folosind Chromecast 3 – Concluzie

Chromecast 3 poate face multe, dar are și unele limitări.

De exemplu, nu este o telecomandă pentru televizor. Dacă doriți divertisment complet, trebuie să folosiți controlul vocal cu difuzoarele Google Home, trebuie sa știi cât de cât limba engleză și asta ar putea deruta unele persoane.

Este posibil ca unora să nu le placă lipsa unei interfețe și a unei telecomenzi. Dar unora le-ar putea plăcea pentru că este simplu și poate fi folosit dacă sunteți începător. O canapea relaxantă e tot ce mai aveți nevoie.

Lasă un comentariu