Cum să reduci zgomotul mașinii de spălat

Ultima actualizare: 4 mai, 2022

Mașinile de spălat rufe sunt o parte esențială a fiecărei gospodării, dar pot fi și destul de zgomotoase. Dacă aveți o mașină de spălat silențioasă și v-ați săturat de sunetul enervant al mașinii de spălat, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce zgomotul.

1. Nu supraîncărcați mașina de spălat

Una dintre principalele cauze ale zgomotului produs de o mașină de spălat este supraîncărcarea.

Atunci când îndesați prea multe haine în mașina de spălat, aceasta trebuie să lucreze mai mult pentru a le curăța, ceea ce poate face ca mașina de spălat să vibreze și să facă mai mult zgomot.

Pentru a evita această problemă, asigurați-vă că nu supraîncărcați mașina. Verifică instrucțiunile producătorului pentru a vedea câte rufe poate suporta modelul tău și nu depăși această cantitate.

Nu supraîncărcați mașina de spălat

2. Folosiți tampoane speciale din cauciuc/silicon

Mașinile de spălat rufe sunt renumite pentru că sunt zgomotoase. Vestea bună este că există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce zgomotul produs de mașina de spălat. Una dintre cele mai ușoare soluții este să folosiți tampoane anti-vibrații. Aceste tampoane ajută la absorbirea vibrațiilor de la mașina de spălat, făcând-o mult mai silențioasă.

Puteți încerca in același timp să instalați mașina de spălat pe o suprafață moale, cum ar fi un covor sau o bucată de spumă. Acest lucru va ajuta la reducerea și mai mult a zgomotului.

Folosiți tampoane speciale din cauciuc

3. Acoperiți mașina de spălat cu o pătură

Poluarea fonică este o preocupare din ce în ce mai mare în multe gospodării, una dintre sursele majore de zgomot fiind reprezentată de mașinile de spălat. Aceste aparate zgomotoase pot fi deosebit de deranjante atunci când încercați să dormiți bine sau vă concentrați asupra unei lucrări importante.

O altă modalitate simplă de a reduce zgomotul mașinii de spălat este să acoperiți mașina cu pături. Acest lucru va ajuta la absorbirea unora dintre vibrații, minimizând sunetul pe care îl fac în timp ce funcționează.

4. Izolați fonic camera

O modalitate de a reduce zgomotul produs de mașina de spălat este izolarea fonică a camerei de spălare.

Acest lucru se poate face prin adăugarea de izolație la pereți și tavan și prin utilizarea de materiale de amortizare a sunetului la uși și ferestre.

Daca aveți posibilitatea, poate fi util să instalați o podea care să absoarbă sunetul sau vibrațiile, cum ar fi un covor de cauciuc.

Luând aceste măsuri, puteți crea o barieră care va ajuta la reducerea zgomotului produs de mașina dumneavoastră de spălat.

Izolați fonic camera

5. Mașina de spălat nu este bine echilibrată

Poziția mașinii de spălat este dezechilibrată. Acest lucru este foarte comun, dar foarte mulți oameni îl trec cu vederea și rezultă un zgomot puternic și vibrații serioase, care pot provoca chiar și deplasarea mașinii de spălat.

Mașina de spălat nu este bine echilibrată

Concluzie

Poluarea fonică poate fi o problemă reală și este adesea greu de știut de unde să începi atunci când încerci să o reduci.

Sperăm că acest articol v-a oferit câteva sfaturi despre cum să vă amortizeze mașina de spălat și să reduceți zgomotul din casa dvs.

Lasă un comentariu