Mașină de spălat silențioasă – Top 3 cele mai bune

Ultima actualizare: 30 octombrie, 2023

O mașină de spălat silențioasă poate face ziua de spălat hainele mult mai plăcută.

Nimic nu este mai frustrant decât o mașină de spălat zgomotoasă.

Poate fi de-a dreptul exasperant atunci când încerci să speli rufe și mașina face atât de mult zgomot încât devine super enervant.

Dacă v-ați săturat să vă auziți mașina de spălat scoțând diverse sunete, ar fi timpul să investiți într-o mașină nouă.

Consultați selecțiile noastre pentru cele mai silențioase mașini de spălat de pe piață în prezent.

Cea mai bună mașină de spălat silențioasă – Samsung WW70TA046AX/LE, 7 kg, 1400 RPM

Nivel zgomot: 54 db

Masina de spalat rufe Samsung WW70TA046AX

Vezi Pret

După ce am folosit această mașină de spălat timp de o lună, pot spune cu încredere că este una dintre cele mai bune achiziții pe care le-am făcut. În primul rând, designul său inox este nu doar estetic plăcut, dar și foarte practic, oferindu-i o durabilitate crescută.

Unul dintre cele mai impresionante aspecte ale acestei mașini este tehnologia Eco Bubble. Aceasta asigură o curățare eficientă chiar și la temperaturi scăzute, economisind energie și protejând în același timp țesăturile. Funcția Bubble Soak ajută la îndepărtarea petelor dificile, adăugând o etapă suplimentară de înmuiere cu bule înainte de ciclul principal de spălare.

Am fost, de asemenea, impresionat de funcția Steam. Aceasta este ideală pentru prosoape, cearceafuri de pat și pilote, deoarece aburul ajută la distrugerea acarienilor și a microbilor. Este o opțiune pe care o recomand să o folosiți măcar de câteva ori pe an.

Sistemul Smart Check este un alt avantaj major. Acesta detectează și diagnostichează problemele la un stadiu incipient și oferă soluții rapide prin intermediul unei aplicații pentru smartphone. În ceea ce privește motorul, Motorul Digital Inverter asigură o eficiență energetică ridicată, un zgomot redus și o durată de viață lungă.

Ce ne-a plăcut:

  • Este extrem de silențioasă. Chiar și în timpul stoarcerii, mașina rămâne stabilă și nu produce zgomote deranjante.
  • Deși nu este cea mai ieftină opțiune de pe piață, oferă un raport calitate-preț foarte bun. Este solid construită și oferă numeroase funcții avansate.
  • Melodia care se aude la finalul programului de spălare este un detaliu plăcut.
  • Recomandarea de curățare a tamburului la fiecare 40 de spălări este un plus pentru menținerea mașinii în stare optimă.
  • Livrarea a fost rapidă și serviciul de preluare a mașinii vechi a fost extrem de util.
  • Există un program de 15 minute foarte util și se pot ajusta parametrii pentru fiecare program în parte.
  • Rufele nu miros puternic a balsam, dar acest lucru poate fi ajustat prin schimbarea numărului de clătiri.

Ce nu ne-a plăcut:

  • Durata lungă a unor programe de spălare. Cu toate acestea, există opțiunea de a folosi programul rapid de 15 minute.
  • Se pare că poate să scamoseze ușor hainele în anumite condiții.

Cea mai bună mașină de spălat silențioasă pentru familii numeroaseArctic AB101223XLAB, 10 kg

Nivel zgomot: 54 db

Cea mai bună mașină de spălat silențioasă pentru familii numeroase - Arctic AB101223XLAB, 10 kg

Vezi Pret

Mașina de spălat rufe Arctic AB101223XLAB este un model de top care oferă o varietate de caracteristici pentru a face ziua de spălare a rufelor mai ușoară.

Are o capacitate de 10 kg, ceea ce o face ideală pentru familii numeroase, și are o viteză de centrifugare de 1200 rpm pentru o uscare rapidă.

Clasificarea energetică de clasă B înseamnă că este foarte eficientă, iar setarea Hygiene+Steam asigură curățarea temeinică a hainelor.

Funcția Add-In vă permite să adăugați în maxim 5 minute articole de rufe după ce ciclul a început, iar setarea Steam Clean asigură o igienizare suplimentară.

FuncțiaChild Lock împiedică copiii curioși să manipuleze comenzile, iar afișajul LCD facilitează vizualizarea stării ciclului.

Motorul Silent Inverter asigură funcționarea silențioasă a mașinii.

Cu atât de multe caracteristici, Arctic AB101223XLAB va face cu siguranță ca ziua de spălare a rufelor să fie mai ușoară.


Cea mai bună mașină de spălat silențioasă cu uscătorArctic APLWD741262WST

Nivel zgomot: 55 db

Cea mai bună mașină de spălat silențioasă cu uscător - Arctic APLWD741262WST

Vezi Pret

Arctic APLWD74121262WST este o mașină de spălat puternică cu un uscător încorporat, ceea ce o face alegerea ideală pentru proprietarii de case ocupate care doresc să economisească spațiu și timp.

Această mașină are o capacitate completă de 7 kg pentru spălare, precum și o capacitate de 4 kg pentru uscare, permițându-vă să vă curățați și să vă îngrijiți toate hainele și lenjeriile într-o singură unitate convenabilă.

Dotată cu un motor puternic de 1200 RPM și de inovații tehnologice speciale, precum ExtraSteam și HomeWhiz, reduc semnificativ timpul de spălare.

Cu opțiunea de conexiune prin Bluetooth, puteți controla cu ușurință setările mașinii din confortul casei sau de oriunde altundeva prin intermediul telefonului sau al altui dispozitiv.

Mașina de spălat Arctic APLWD741262WST este un aparat de înaltă calitate, care oferă rezultate excelente de curățare.

Cu ajutorul tehnologiei ExtraSteam, aceasta îndepărtează cu delicatețe și eficiență pliurile de pe hainele dvs. Funcția de abur poate fi utilizată la începutul sau la sfârșitul ciclului, în funcție de nevoile dvs. A

Această mașină de spălat este foarte silențioasă, astfel încât nu vă va deranja în timp ce lucrați sau vă relaxați.


Cum să alegeți o mașină de spălat silențioasă – Ghid informativ

Cum să obții o mașină de spălat silențioasă?

Atunci când aveți de-a face cu o mașină de spălat zgomotoasă, poate fi dificil să găsiți o soluție eficientă.

O opțiune care s-a dovedit a fi de succes pentru mulți oameni este folosirea plăcuțelor antivibrații pe partea inferioară a unității. Aceste plăcuțe funcționează prin absorbirea vibrațiilor create de mașina de spălat, ceea ce, la rândul său, ajută la reducerea zgomotului emis de aceasta.

O altă soluție posibilă este să ajustați dimensiunea încărcăturii și distribuția greutății în interiorul mașinii de spălat, deoarece acest lucru poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de zgomot.

Cum să obții o mașină de spălat silențioasă

Câți db trebuie să aibă o mașină de spălat silențioasă?

Când vine vorba de aparatele electrocasnice din casele noastre, unul dintre cele mai importante considerente este nivelul de zgomot.

La urma urmei, nimeni nu-și dorește o mașină de spălat care să creeze un zgomot deranjant.

Din fericire, există linii directoare pentru ceea ce constituie o mașină silențioasă, iar acest lucru include nivelurile de zgomot generate de ciclul de centrifugare.

Conform majorității standardelor, o mașină de spălat cu un nivel de zgomot al ciclului de centrifugare mai mic de 75 de decibeli este considerată silențioasă. Acest lucru înseamnă că astfel de mașini sunt, în general, mult mai silențioase decât alte modele mai zgomotoase, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în gospodării sau apartamente mai mici.

Dacă sunteți în căutarea unei mașini de spălat noi care să nu vă tulbure liniștea, asigurați-vă că țineți cont de indicele de decibeli atunci când faceți achiziția.

Câți db trebuie să aibă o mașină de spălat silențioasă

Este normal ca mașina de spălat sa fie zgomotoasă?

Atunci când ne punem în funcțiune mașinile de spălat, de obicei, ultimul lucru pe care dorim să îl auzim este orice fel de zgomot.

Cu toate acestea, zgomotele puternice și excesive de la o mașină de spălat pot indica faptul că ceva nu este în regulă și că mașina necesită reparații.

Aceste zgomote ciudate pot include lovituri, bătăi, zgârieturi sau bătăi în timpul unui ciclu de centrifugare. În timp ce unele probleme minore, cum ar fi piesele slăbite sau resturile, pot fi rezolvate cu ușurință prin simpla curățare a mașinii sau prin strângerea pieselor slăbite, problemele mai grave, cum ar fi componentele uzate sau rulmenții deteriorați, pot necesita reparații mai ample.

Prin urmare, cel mai bine este să nu ignorați aceste tipuri de zgomote, ci mai degrabă să solicitați imediat ajutor profesionist pentru a preveni deteriorarea costisitoare și potențial dăunătoare a mașinii și a componentelor sale pe parcurs.

Dacă observați zgomote ciudate sau excesive provenind de la mașina dumneavoastră de spălat, nu amânați. Verificați-o cât mai curând posibil.

Cum știți dacă mașina de spălat este echilibrată?

Una dintre cele mai frecvente probleme ale mașinilor de spălat este că acestea se dezechilibrează, ceea ce le face să se agite și să vibreze în timpul ciclului de centrifugare.

Acest lucru nu numai că poate fi zgomotos și enervant, dar poate, de asemenea, să vă deterioreze podeaua și să scurteze durata de viață a mașinii dumneavoastră.

Cum vă puteți da seama dacă mașina dumneavoastră de spălat este instalată corect?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați instrucțiunile producătorului. Majoritatea mașinilor au picioare de reglare a nivelului care pot fi strânse sau slăbite pentru a obține nivelul corect.

Dacă mașina dvs. nu are aceste dispozitive de reglare sau dacă aveți în continuare probleme după ce le-ați reglat, încercați să plasați o cumpănă deasupra mașinii. Dacă bula este centrată în nivel, atunci mașina dvs. este la nivel optim. Dacă nu este, este posibil să fie nevoie să ajustați mașina prin plasarea unor bucăți de carton sau de lemn sub o parte până când bula este centrată.

Cum știți dacă mașina de spălat este echilibrată

Este necesar ca mașina de spălat să fie amplasată pe un suport?

Nu există nicio îndoială că utilizarea unui suport pentru mașina de spălat oferă numeroase beneficii. Pentru început, utilizarea unui suport facilitează foarte mult mutarea mașinii de spălat atunci când este necesar. Este folositor atunci când faceți curățenie prin casă sau vă rearanjați aparatele electrocasnice pentru a le amplasa mai bine.

Suportul poate ajuta la prevenirea ruginii și a altor deteriorări pe partea inferioară a mașinii dvs. de spălat. Ridicând mașina de pe podea și permițând aerului să circule pe dedesubt, puteți contribui la reducerea acumulării de umiditate care poate duce la coroziune și alte probleme în timp. Mai mult, acest spațiu deschis vă permite să ștergeți cu ușurință partea de jos a unității și să accesați zonele greu accesibile cu un efort minim.

Exista însă și unele dezavantaje potențiale ale utilizării unui suport pentru mașina dvs. de spălat. Poate crește trepidațiile sau vibrațiile în timp ce unitatea este în uz. Acest lucru poate fi deosebit de problematic dacă suportul nu este fixat în mod corespunzător pe podea, deoarece poate crea un mediu nesigur în care ar putea avea loc diferite accidente.

Unele materiale utilizate la fabricarea standurilor pot fi predispuse la rugină sau la alte deteriorări cauzate de umiditate în timp, ceea ce ar putea duce la o mai mare deteriorare a mașinii dumneavoastră de spălat în scurt timp.

Pentru a evita aceste probleme, asigurați-vă că suportul pentru mașina de spălat este de înaltă calitate și este bine fixat pe podea, astfel încât să ofere sprijin și stabilitate. Este indicat să utilizați un suport rezistent împotriva ruginii pentru a preveni problemele menționate mai sus.

Care este nivelul de zgomot mediu al unei mașini de spălat?

Mașina de spălat rufe medie este, de obicei, un aparat destul de zgomotos, cu niveluri de zgomot cuprinse între 47 dB și 67 dB, în funcție de mai mulți factori, cum ar fi modelul și ciclul de spălare utilizat.

Prin comparație, este mai silențios decât un aspirator vertical care scoate un zgomot de aproximativ 70-80 db.

Nivelurile de zgomot sunt, în general, cele mai ridicate în timpul ciclului de centrifugare, nivelurile de peste 50 dB fiind considerate a fi destul de puternice pentru majoritatea oamenilor.

Cu toate acestea, mașinile de spălat moderne au continuat să devină mai silențioase de-a lungul timpului datorită progreselor în tehnologie și design, ceea ce le face mai potrivite pentru locuințele cu toleranță scăzută la zgomot.

Faptul că preferați o mașină de spălat mai puternică sau mai silențioasă depinde de preferințele personale și de stilul de viață.

Toate mașinile de spălat sunt zgomotoase?

Deși poate fi adevărat că toate modelele produc un anumit grad de zgomot în timpul funcționării, nivelul și tipul de zgomot generat pot varia foarte mult în funcție de o serie de factori diferiți. Factori precum materialul tamburului mașinii, designul și cât de bine a fost întreținută, toate acestea pot afecta intensitatea și frecvența zgomotului produs de mașină.

In multe cazuri, sursa acestui zgomot este mai degrabă mecanică decât electrică. Un tip comun de uzură apare atunci când piesele mici care țin piesele interioare la locul lor se uzează sau se rup. Aceste piese pot rămâne blocate între diverse componente sau pot fi aspirate în anumite părți din cauza modificărilor fluxului de aer create de elementele rotative din interiorul mașinii.

Acest lucru are ca rezultat sunete de frecare stridente, care sunt foarte greu de ignorat.

Atunci când vă gândiți să achiziționați o mașină de spălat nouă, este important să luați în considerare zgomotul, precum și alți factori, cum ar fi fiabilitatea și performanța.

Toate mașinile de spălat sunt zgomotoase

Mașinile de spălat cu încărcare frontală sunt mai silențioase?

Mașinile de spălat cu încărcare frontală au multe avantaje față de cele cu încărcare superioară.

Acestea folosesc mai puțină apă, reducând timpul de uscare și consumul de energie.

In același timp, sunt mai blânde cu țesăturile și mai silențioase. Mașinile de spălat cu încărcare frontală au o mare varietate de opțiuni de cicluri care vă permit să vă personalizați spălarea pentru a vă satisface nevoile specifice.

Mașinile de spălat cu încărcare frontală pot fi stivuite pentru a economisi spațiu.

Principalele dezavantaje ale mașinilor de spălat cu încărcare frontală sunt că sunt mai scumpe decât cele cu încărcare superioară și pot fi mai dificil de încărcat și descărcat.

Dar, dacă sunteți în căutarea unei mașini de spălat silențioase și eficiente, o mașină de spălat cu încărcare frontală este cea mai bună variantă.

De ce este mașina de spălat LG atât de zgomotoasă?

Există mai multe motive pentru care mașina dvs. de spălat LG ar putea face mult zgomot în timpul ciclului de centrifugare.

Una dintre posibilități este că este supraîncărcată sau dezechilibrată. Dacă ați pus prea multe haine în mașina de spălat, tamburul trebuie să lucreze mai mult pentru a stoarce toată apa, ceea ce poate face mult zgomot.

O altă posibilitate este ca ceva să blocheze sistemul de drenaj al mașinii de spălat. Acest lucru poate cauza acumularea de apă, ceea ce poate duce, de asemenea, la zgomote puternice de centrifugare.

Componentele uzate sau deteriorate pot face ca o mașină de spălat să fie zgomotoasă.

Dacă nu sunteți sigur ce cauzează problema, cel mai bine este să apelați la un reparator pentru ajutor. Cu puțină depanare, ar trebui să puteți să vă dați seama de ce mașina dvs. de spălat LG face atât de mult zgomot și să o reparați.

Mașinile de spălat cu încărcare frontală sunt mai silențioase

Care este durata de viață a unei mașini de spălat rufe?

Mașinile de spălat rufe sunt un aparat esențial în orice casă și pot suporta multă uzură de-a lungul anilor.

Durata medie de viață a unei mașini de spălat noi este de 11 ani, dar acestea pot dura adesea mult mai mult cu o îngrijire și o întreținere corespunzătoare.

Specialiștii recomandă înlocuirea oricărui aparat care are o vechime mai mare de opt ani, cu excepția cazului în care este un model high-end și are un farmec deosebit pentru dumneavoastră.

Care este durata de viață a unei mașini de spălat rufe

Cu o curățare și o decalcifiere regulată, precum și cu reparații ocazionale, mașina dvs. de spălat poate continua să funcționeze mult timp după presupusa sa dată de expirare.

In concluzie, dacă vă întrebați cât ar trebui să dureze mașina dumneavoastră de spălat, răspunsul este: atât timp cât vă doriți!

Lasă un comentariu