Cât de pretențios este blatul din marmură în bucătărie?

Daniel

Curățarea blaturilor din marmură este o sarcină care poate fi îndeplinită relativ ușor, atâta timp cât folosiți metodele și produsele corecte.

În această postare pe blog, vă vom învăța cum să vă curățați blaturile din marmură folosind articole de uz casnic pe care probabil le aveți deja la îndemână.

De asemenea, vă vom oferi câteva sfaturi pentru a evita greșelile comune pe care oamenii le fac atunci când curăță blaturile din marmură.

Urmând pașii noștri simpli, puteți păstra marmura strălucitoare și nouă pentru mulți ani de acum încolo!

Cea mai simplă metodă de a curăța un blat din marmură

Când vine vorba de marmură, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont pentru a o curăța corect și pentru a-i menține frumusețea.

De exemplu, ar trebui să curățați întotdeauna marmura cu cârpe moi de bumbac și detergenți neutri – evitând orice produse chimice sau detergenți puternici care ar putea deteriora suprafața.

In același timp, vă puteți prepara propria soluție de curățare amestecând detergent lichid blând pentru vase cu apă.

Bineînțeles, există, de asemenea, multe produse de curățare a pietrei disponibile în comerț care vor face treaba la fel de bine.

Este important să fiți delicat atunci când curățați marmura și să evitați utilizarea oricăror produse care ar putea afecta suprafața.

Un blat de bucătărie din marmură poate fi un plus frumos pentru bucătăria dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă bucătăria nu are un tip aerisire și nu aveți o hotă fără evacuare bună, poate fi și o sursă de murdărie și grăsime.

Atunci când gătiți, grăsimea și uleiul se pot împrăștia pe blat, iar în timp acestea se pot acumula și pot deveni greu de curățat.

Mai mult, căldura de la gătit daca nu este evacuată, poate provoca pătarea marmurei.

Cea mai simplă metodă de a curăța un blat din marmură

Cum puteți face ca blatul din marmură să strălucească din nou?

Dacă blatul dvs. de marmură și-a pierdut strălucirea, există câteva metode simple pe care le puteți folosi pentru a-i reda strălucirea.

În primul rând, îl puteți curăța cu un săpun de vase blând și apă. Aveți grijă să clătiți toate reziduurile de săpun, deoarece acestea pot terfeli suprafața.

Pentru petele mai dificile, puteți face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și o puteți freca pe pată cu o cârpă moale. Lăsați-o să acționeze câteva minute înainte de a o clăti.

Daca nu reușiți cu metodele de mai sus, puteți folosi un detergent comercial pentru marmură, care este disponibil în majoritatea magazinelor de bricolaj. Urmați pur și simplu instrucțiunile de pe sticlă. Cu puțină grijă și atenție, blatul dvs. de marmură va arăta ca nou.

Cum puteți face ca blatul din marmură să strălucească din nou

Blatul din marmură se poate deteriora?

Marmura este o piatră frumoasă, naturală, care adaugă eleganță oricărei case. Cu toate acestea, este, de asemenea, un material care poate fi ușor deteriorat.

De aceea, este important să folosiți numai detergenți siguri pentru marmură și să evitați orice ar putea zgâria sau grava suprafața.

Iată câteva dintre cele mai comune substanțe pe care trebuie să le evitați:

  • Sucul de lămâie sau oțetul: Aceste alimente acide pot roade marmura, provocând daune permanente.
  • Produse chimice de curățare: Mulți agenți de curățare comerciali conțin substanțe chimice dure care pot terfeli strălucirea marmurei sau chiar pot provoca gravuri. Citiți întotdeauna cu atenție eticheta înainte de a folosi orice detergent pe marmură.
  • Ștergătoare abrazive: Bureți și periile abrazive pot zgâria suprafața marmurei, așa că este mai bine să le evitați.
  • Piatră de curățat: Puteți avea tentația de a folosi piatra de curățat pentru a îndepărta petele și murdăria, dar aceasta poate zgâria suprafața marmurei.

Blatul din marmură se poate deteriora

Se poate folosi oțet pentru curățarea blaturilor din marmură?

Deși marmura este un material frumos și durabil, este și destul de delicată.

Din acest motiv, este important să fiți atenți atunci când curățați suprafețele din marmură. Nu utilizați niciodată detergenți acizi pentru îndepărtarea calcarului, lămâie, oțet sau săpunuri pe bază de citrice pentru a curăța un duș din marmură.

Deoarece marmura este o piatră naturală, produsele de curățare acide pot ataca și deteriora materialul.

În schimb, optați pentru detergenți blânzi, cu pH neutru, care sunt special concepuți pentru a fi utilizați pe marmură.

Cu o îngrijire și o curățare corespunzătoare, suprafețele dvs. de marmură vor continua să arate ca noi pentru mulți ani de acum încolo.

Se poate folosi oțet pentru curățarea blaturilor din marmură

Se poate folosi peroxid de hidrogen pentru curățarea blaturilor din marmură?

Marmura este un material frumos și sofisticat, care poate adăuga o notă de lux în orice casă. Din păcate, poate fi și destul de delicată și este important să aveți grijă să nu deteriorați suprafața atunci când o curățați.

O întrebare frecventă este dacă peroxidul de hidrogen poate fi folosit pe marmură. Pentru marmura de culoare deschisă, peroxidul de hidrogen este, în general, sigur. De fapt, poate fi o alternativă naturală excelentă la substanțele chimice dure. Asigurați-vă doar că clătiți zona cu apă după aceea, pentru ca peroxidul să nu aibă șansa de a deteriora suprafața.

Pentru marmura mai închisă la culoare, însă, cel mai bine este să folosiți o cantitate mică de acetonă. Aceasta va îndepărta în siguranță orice potențiale pete fără a afecta suprafața.

Ca întotdeauna, asigurați-vă că clătiți cu apă după aceea, astfel încât acetonă sau orice altă substanță chimică să nu rămână pe suprafața marmurei.

Care alimente pot dăuna blatului din marmură?

Marmura este o alegere populară pentru blaturi, podele și alte suprafețe din casă. Aspectul său sofisticat și durabilitatea o fac să fie o alegere naturală pentru zonele cu trafic intens.

Cu toate acestea, marmura este o piatră foarte sensibilă, putând fi ușor deteriorată de materialele de zi cu zi, cum ar fi alimentele și produsele de curățare.

Cafeaua, vinul, sucurile de fructe, sifonul și sosul de roșii sunt toate acide și pot grava sau opaciza suprafața marmurei.

Mai mult, multe produse de curățare obișnuite conțin substanțe chimice care pot provoca, de asemenea, zgârierea sau pătarea.

Prin urmare, este important să aveți grijă deosebită atunci când curățați și folosiți suprafețele din marmură.

Care alimente pot dăuna blatului din marmură

Se pot pune obiecte fierbinți pe blatul din marmură?

S-ar putea să vă întrebați dacă puteți pune o tigaie fierbinte pe blatul de marmură. Răspunsul este da, dar cu câteva precauții. În primul rând, asigurați-vă că tigaia nu este prea fierbinte. Dacă este, așezați-o pe un trepied sau pe un tampon rezistent la căldură pentru a proteja blatul.

În al doilea rând, evitați să lăsați tigaia să stea prea mult timp pe blat. Odată ce ați terminat de gătit, mutați-o pe un grătar de răcire sau pe o altă suprafață.

Dacă aveți aparate casnice care emit căldură, cum ar fi cuptoarele electrice neîncorporabile, acestea se pot așeza fără probleme pe blaturile din marmură fără să o deterioreze.

Se pot pune obiecte fierbinți pe blatul din marmură

Ce tip de chiuvetă se potrivește cu blatul din marmură?

Când vine vorba de alegerea unei chiuvete de bucătărie pentru blaturile de marmură, trebuie să țineți cont de câteva lucruri.

În primul rând, veți dori să vă asigurați că materialul chiuvetei este compatibil cu marmura. De exemplu, evitați să folosiți o chiuvetă din aluminiu cu blaturi de marmură, deoarece cele două materiale pot reacționa unul cu celălalt și pot provoca daune. În schimb, optați pentru o chiuvetă din oțel inoxidabil sau granit.

Un alt aspect important de luat în considerare este dimensiunea și forma chiuvetei. Blaturile de marmură sunt de obicei destul de mari, așa că va trebui să alegeți o chiuvetă de dimensiuni proporționale. De asemenea, țineți cont de configurația blaturilor dvs. atunci când selectați o chiuvetă. Dacă aveți o mulțime de spațiu deschis, poate doriți să alegeți o chiuvetă cu două cuve , pentru a vă îmbunătăți fluxul de lucru.

Lasă un comentariu