Cel mai bun purificator de aer 2022 – Păreri si Sfaturi

Ultima actualizare: 20 martie, 2022

În acest articol vom vorbi despre cel mai bun purificator de aer de pe piață în prezent și vom oferi sfaturi pentru a vă asigura că achiziționați unul cu tot ceea ce se potrivește nevoilor dvs.

Aerul din casele noastre este adesea cel mai murdar. Indiferent dacă suferiți de alergii, astm sau altă afecțiune respiratorie, poate fi greu să respirați atunci când calitatea aerului din casa dvs. nu este bună.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă menține casa curată și proaspătă fără a fi nevoit să aspirați toată ziua, atunci un purificator de aer poate fi exact ceea ce aveți nevoie!

tipuri de purificatoare

Top 3 cele mai bune purificatoare de aer 2021

1. Purificator de aer AlecoAir P40 SMART, Wi-Fi, Lampa UV, TRUE HEPA si Carbune Activ, Functie Ionizare

P40 SMART purifică aerul în mod excelent datorită sistemului său complex de filtrare. Printre acestea se numără un pre-filtru, un filtru TRUE HEPA și un filtru cu carbon activ. Tehnologia UV-C ajută, de asemenea, la curățarea aerului.

 • Prefiltrul este o parte vitală a oricărui purificator. Este folosit pentru a prinde și a reține particulele mari, cum ar fi praful, scamele sau părul de animale.
 • Un filtru HEPA este soluția ideală pentru oricine dorește să purifice aerul din locuința sa.

Aceste dispozitive rețin microparticulele de praf, alergenii și particulele de polen, precum și acarienii care pot provoca alergii sau astm, printre altele, precum sporii de mucegai care vă pot duce la probleme respiratorii!

 • Filtrul cu carbon activat este o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea aerului din locuința dumneavoastră și de a elimina mirosurile neplăcute.

De asemenea, s-a dovedit că este capabil să elimine gazele toxice, cum ar fi fumul de țigară, mirosurile de mâncare de la vasele din bucătărie/la tigaie etc., ceea ce îl face perfect pentru cei care doresc standarde un aer cât mai curat.

 • Tehnologia UV-C este o parte foarte importantă în protecția sănătății și bunăstării noastre.

Aceasta elimină în mod eficient, cu o eficiență de 99%, bacteriile, virușii, ciupercile sau mucegaiurile care pot cauza numeroase boli.

Funcții smart:

 • Cea mai recentă și cea mai bună tehnologie modernă vă este acum disponibilă: controlul de la distanță al aparatelor dvs. prin Wi-Fi. Această aplicație inovatoare permite smartphone-urilor utilizatorilor puterea de care au nevoie, indiferent de locul în care se întâmplă ca acele aparate să fie localizate!
 • P40 are posibilitatea de a fi controlat vocal prin Google Home, Alexa sau Siri.
 • Cronometrul de pe P40 poate fi programat să funcționeze timp de 2 ore, 4 ore sau 8 ore. Se va opri când timpul selectat de dvs. s-a scurs.
 • Funcția Sleep – vă permite să opriți ecranul după 5 secunde. Aparatul va continua să funcționeze cu aceeași viteză cu care a fost setat (scăzută, medie, ridicată sau turbo) atunci când l-ați pornit.
 • Mod automat: Acesta este momentul în care aparatul poate decide la ce viteză a ventilatorului trebuie să fie. Aceasta se va schimba în funcție de calitatea aerului.
 • Indicator LED de schimbare a filtrului: Atunci când indicatorul luminos se aprinde, înseamnă că trebuie să înlocuiți filtrul.

Purificator de aer AlecoAir P40 SMART

Vezi pretul pe Alecoair.ro


2. Purificator de aer Xiaomi Mi Air Pro, Smart Wi-Fi, CADR 500 m3/h, senzor temperatura si umiditate, sensor PM2.5

Purificatorul de aer Xiaomi Mi Air Pro vă va face casa mai sănătoasă.

Acesta detectează cele mai mici particule de poluare, are un afișaj OLED și poate curăța până la 500 m3 de aer pe oră.

Este perfect pentru încăperile care au o dimensiune de până la 60m².

Purificatorul de aer Xiaomi Mi Air Pro este un tip special de purificator de aer.

Are un sistem avansat care poate reîmprospăta aerul din cameră de 8 ori pe oră.

Cu acest purificator de aer, aerul este purificat la fiecare 7,5 minute.

Purificatorul de aer Xiaomi Mi Air Pro este un dispozitiv avansat care poate elimina părul, polenul, praful și alergenii care sunt periculoși.

Dispozitivul are un proces de filtrare pe mai multe niveluri pentru a se asigura că eliminarea germenilor se face în mod corect.

Primul filtru, care elimină particulele mai mari, cum ar fi părul și praful, este fabricat din PET. Materialul este solid, rezistent la apă și rezistent la acizi.

Chiar și după câteva luni de utilizare, acest filtru va funcționa în continuare bine pentru a elimina poluanții fără probleme.

Al doilea filtru, filtrul de aer care este fabricat de TORAY. Are două etape de filtrare pentru a scoate particulele mici, de 0,3 microni, din încăpere. Acest filtru nu este zgomotos atunci când funcționează și nu oprește fluxul de aer.

Al treilea filtru este un filtru cu carbon activ. Acesta poate scăpa de mirosurile rele care apar în bucătărie atunci când ceva arde pe aragaz sau în cuptor, sau când uitați să scoateți gunoiul. Îl puteți folosi în bucătărie și vă va face casa să miroasă mai bine. Acesta funcționează excelent in combinație cu o hota fără evacuare bună.

Purificator de aer Xiaomi Mi Air Pro

Vezi pretul pe eMAG


3. Purificator si sterilizator aer Airfree Lotus 60mp

Purificatorul de aer Lotus este conceput pentru încăperi de până la 60 mp, cum ar fi dormitoarele, birourile, camerele de zi și camerele copiilor.

Când purificatorul este pornit, petalele se deschid ca o floare de lotus.

Purificatorul poate îmbunătăți calitatea aerului din camera dvs. prin distrugerea a 99,99% din bacteriile, virușii, polenul și alte particule dăunătoare care se află în aerul pe care îl respirăm.

Acest produs este fabricat în Portugalia. Nu face niciun zgomot. Nu are nevoie de consumabile sau de întreținere. Îl puteți folosi în camere de până la 60 mp și consumă aproximativ 47-58 W.

Purificator si sterilizator aer Airfree Lotus 60mp

 

 

Cel mai bun purificator de aer – Cum te ajuta?

Cel mai bun purificator de aer vă poate ajuta să luptați împotriva murdăriei mediului interior cu ajutorul unor filtre avansate care rețin praful, polenul și alți alergeni cunoscuți.

Un dispozitiv ideal pentru dormitoare sau camere de zi este unul montat în fiecare zonă în care oamenii petrec cel mai mult timp împreună, cum ar fi o cameră de familie

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră contează.

Acest dispozitiv poate avea un impact pozitiv asupra sănătății dvs. în doar câteva ore de utilizare.

Veți fi mai sănătoși pentru asta! Are funcții de filtrare și purificare care ne pot schimba viața în bine!

Este ușor de utilizat, fără proceduri complicate. Aerul pe care îl scoateți dintr-o încăpere trece prin sistemul de filtrare și se întoarce din nou în încăpere.

Dacă suferiți de astm sau de alte boli respiratorii, dacă locuința se află într-o zonă cu mult praf, dacă există umezeală sau mucegai în casă, dacă fumatul este permis în interior sau dacă membrii familiei se îmbolnăvesc des și se îmbolnăvesc ușor, atunci un purificator de aer ar putea fi necesar.

Un purificator de aer poate curăța aerul din interiorul casei dumneavoastră, ceea ce nu poate fi considerat un „moft”.

Cel mai bun purificator de aer - Cum functioneaza

 

Cel mai bun purificator de aer – Beneficii

Purificatoarele de aer sunt noi. La început au fost folosite în mediile industriale, dar acum sunt la dispoziția tuturor celor care doresc să le cunoască calitățile.

Neutralizează mirosurile urâte

S-ar putea să respirați mai bine în casa dvs. dacă aveți un purificator de aer. Dacă fumați în casă sau dacă vin oaspeți care fumează, mirosul nu va rămâne în casă.

Un purificator de aer vă va ajuta, de asemenea, atunci când prăjiți ceva sau gătiți carne, deoarece poate scăpa de miros.

Elimină poluanții din aer

Într-o casă, aerul poate fi poluat. Există multe lucruri care poluează aerul dintr-o locuință.

Formaldehida este unul dintre ele și se găsește în adezivi, vopsele și placajul folosit la mobilă.

Monoxidul de carbon se găsește în casele cu șeminee și sobe.

Gazul radon se infiltrează în fundația unei case din subteran.

Un purificator de aer vă poate proteja împotriva tuturor acestor factori, în funcție de cât de puternici sunt și de alte detalii despre casa dumneavoastră.

Distruge alergenii

Dacă vă cumpărați un purificator de aer, acest lucru va face ca pielea dumneavoastră să se simtă mai bine. Acest lucru se datorează faptului că elimină particulele mici și lucruri precum polenul, microorganismele din părul de animale.

Previne igrasia

Pereții umezi reprezintă o problemă atât pentru casele vechi, cât și pentru cele noi.

Umezeala este cauzată de combinația dintre bacterii și aerul umed.

Pentru a o preveni, folosiți un purificator de aer și un dezumidificator.

beneficiile purificatorului

Cum alegi cel mai bun purificator de aer pentru tine

Este important să vă gândiți la scopul purificatorului de aer. Trebuie să știți ce vă doriți de la acesta. Dacă vrei doar un aer curat în casa ta, atunci ia unul cu un cost redus. Dar dacă vreți ca acesta să facă și altceva, atunci luați unul cu mai multe caracteristici care va avea un cost mai mare.

Spațiul în care va fi folosit

Într-o garsonieră, veți avea nevoie de un purificator de aer care să nu consume mai mult de 20 de wați, și cu un debit cuprins intre 30-80 mc/h.

Pentru a menține zgomotul produs de aparat pe timp de noapte la un nivel acceptabil pentru somn, alegeți un purificator cu una sau mai multe setări pentru intensitate.

Într-o locuință care are cel puțin două camere, debitul necesar de la un purificator de aer este cuprins între 240 și 510 metri cubi pe oră.

Ce vrei să facă purificatorul de aer?

Dacă aveți alergii sau astm, atunci un purificator de aer este un lucru bun de avut. Acesta va curăța aerul de alergeni și acarieni.

Dacă astmul este grav, atunci un purificator cu funcție de dezumidificare vă va ajuta să respirați mai bine.

Puteți cumpăra, de asemenea, unul care are un temporizator, astfel încât aerul să fie tot curat atunci când ajungeți acasă, indiferent de ora din zi.

Nivelul de poluare al aerului

Purificatoarele de aer vă pot ajuta să combateți gazele nocive care afectează calitatea aerului din casa dvs. Pentru a face acest lucru, trebuie să găsiți un purificator de aer care utilizează cărbune activ. Acest tip de cărbune este bun pentru casele din apropierea instalațiilor industriale sau unde există un trafic intens cu multă poluare.

Cărbunele activat transformă compușii volatili din substanțele gazoase în particule solide, ceea ce le elimină din aerul pe care îl respirați.

Funcții smart

Majoritatea producătorilor de purificatoare de aer au o aplicație pentru smartphone pe care o puteți descărca.

Poți vedea informații despre calitatea aerului din casa ta.

Acestea includ nivelul de umiditate sau de alergeni, pentru purificatoarele cu umidificator, cantitatea de apă rămasă și informații despre durata de viață a filtrelor.

De asemenea, puteți controla modul în care funcționează de pe telefon.

Nivelul de zgomot

Un purificator de aer ar trebui să fie silențios pe timp de noapte. Acesta ar putea deranja oamenii dacă se află în dormitor și există copii.

Ar trebui să aibă un mod silențios sau un mod de noapte.

Zgomotul normal de funcționare ar trebui să fie în jur de 30 de decibeli, dar poate crește în intervalele de viteză mare a ventilatorului.

Tipul de filtre

Trebuie să știți că aceste aparate folosesc diferite tipuri de filtre.

Aceste filtre se schimbă la momente diferite. Citiți instrucțiunile și cât de des se schimbă filtrul și întrebați despre preț.

Vei fi surprins cât de scumpe pot fi unele filtre, dar îți recomandăm să le schimbi așa cum recomandă producătorul.

Poți alege purificatoare de aer cu filtre HEPA, cu carbon activ, pre-filtre și multe altele.

Garanția

Atunci când cumpărați un aparat electrocasnic, asigurați-vă că are o garanție lungă. În acest fel, dacă se strică ceva, îl puteți repara gratuit.

Nu este o idee bună să alegeți aparate electrocasnice care sunt fabricate de companii pe care nu le cunoașteți, deoarece calitatea aparatelor ar putea fi slabă.

Cum alegi cel mai bun purificator de aer pentru tine

Ce este un purificator de aer cu ionizare

Acest sistem elimină bacteriile prin producerea de ioni negativi. Ionii negativi captează particulele încărcate pozitiv. Particulele încetează să mai existe în aer atunci când sunt capturate de către ionii negativi.

Purificatoarele de aer care au funcția de ionizare nu au nevoie de filtre. Nu este necesar, pentru că acestea sunt responsabile de a face ca particulele să cadă la sol.

Purificatoarele de aer care nu au această funcție sunt mai ieftine, dar este importantă și majoritatea purificatoarelor de aer au această funcție.

Purificator de aer clasic vs purificator de aer cu ionizare – Care este mai bun?

Principala diferență dintre cele două este că purificatorul de aer folosește lucruri mecanice, cum ar fi filtrele și ventilatoarele. În timp ce, purificatorul ionizator curăță prin generarea de ioni negativi.

Există două moduri în care purificatoarele de aer pot ajuta. Un mod este că purificatorul prinde particulele poluante într-un filtru, iar celălalt mod este că le îndepărtează din aer, astfel încât acestea să cadă.

Ambele sisteme funcționează, dar purificatorul cu ionizator este mai bun pentru că are o prospețime naturală pe care sistemul convențional nu o are.

Cel mai bun purificator de aer – Instalare și mod de folosire

Când instalați purificatorul de aer, va depinde de cine l-a fabricat. În general, asigurați-vă că țineți cont de următoarele:

 1. Puneți filtrul în aparat.
 2. Pentru a porni purificatorul: conectați-l la rețeaua electrică. Unele purificatoare pot fi încărcate cu ajutorul unui computer, prin USB.
 3. Dați comenzi. Există diferite comenzi pentru purificatoarele de aer. Unele dintre ele au butoane de tipul pornit și oprit și extra butoane pentru diferite funcții ce le poate îndeplini purificatorul.

Cum se întreține un purificator de aer?

Când vine vorba de curățare, ne vom concentra pe cea mai importantă piesă dintr-un purificator de aer. Filtrul este cel care aspiră toți germenii și bacteriile din aer atunci când aparatul este pornit.

Atunci când schimbați filtrul, faceți-o undeva în aer liber. Purtați mănuși. Puneți-le într-o pungă de gunoi.

Când purificatorul de aer vă spune că trebuie schimbat, pe ecran va apărea o clipire albastră sau roșie. Albastrul înseamnă că totul este în regulă, iar roșul înseamnă că trebuie schimbat.

Cel mai bun purificator de aer - Instalare și mod de folosire

Cine produce cele mai bune purificatoare de aer

Haideți să vorbim despre cei mai importanți producători de purificatoare de aer. Aceștia realizează produse de încredere și de înaltă calitate care au fost certificate de propriile laboratoare sau de laboratoare independente.

Philips produce aparate de uz casnic și echipamente medicale de foarte mult timp. Purificatoarele de aer Philips sunt certificate ECARF, deci sunt foarte bune la purificarea aerului. Modelele recente includ Nanocloud, care îmbunătățește umiditatea camerei.

Clean Air produce purificatoare de aer. Au o mulțime de tipuri diferite de purificatoare de aer. Noile modele folosesc tehnologii de top, cum ar fi ionizarea și filtrele HEPA.

Lider de piață în domeniul purificatoarelor de aer pentru casă, UR-Health funcționează de peste un deceniu și se angajează să ofere produse de înaltă calitate la un preț competitiv.

Întrebări și răspunsuri

 • Întrebare: Un purificator de aer poate sa prevină gripa?
 • Răspuns: Da, poate ajuta! Purificatorul are multe filtre cu tehnologii pe bază de carbon sau de ionizare a aerului care vor distruge peste 90% din germeni.
 • Întrebare: Când se schimbă filtrul purificatorului?
 • Răspuns: După cum am scris și mai sus, filtrul purificatorului se schimbă în funcție de modelul de aparat și în general vei avea un led de avertizare când filtrul trebuie schimbat. Multe surse vorbesc despre schimbarea filtrelor de la purificatoare la fiecare 6 sau 12 luni. Depinde de tipul de purificator pe care îl aveți.
 • Întrebare: Pot să folosesc și un dezumidificator sau umidificator de aer împreuna cu un purificator?
 • Răspuns: Da! Este chiar indicat să le folosiți împreună pentru un aer cât mai calitativ. Mai mult, cele mai noi dezumidificatoare de aer vin cu purificator integrat, așadar un 2 în 1.

Lasă un comentariu