Cum poți face curățenie sub mobilă

Ioana

Curățarea sub mobilă nu este o activitate plină de farmec, dar este una dintre acele sarcini de curățenie pe care trebuie să le abordezi din când în când.

Să aruncăm o privire la frecvența cu care ar trebui să faceți curățenie și cum să curățați sub mobila în siguranță și eficient.

În funcție de tipul de pardoseală pe care îl aveți și dacă aveți animale de companie, ar trebui să vă propuneți să curățați sub piesele mari de mobilier cel puțin o dată pe lună. Acest lucru va ajuta la prevenirea acumulării de praf și la menținerea aspectului optim al casei dvs.

Mutarea mobilei poate fi o muncă grea, așa că este important să aveți grijă când faceți acest lucru. Folosiți glisoare pentru mobilă pentru a vă ajuta să mutați piesele.

Când vine vorba de curățarea efectivă sub mobila dvs., cea mai bună abordare este să folosiți un aspirator vertical flexibil. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea întregii murdării și a prafului care s-a acumulat în timp.

foloseste un aspirator vertical flexibil

Cât de des trebuie sa faci curățenie sub mobilă?

Nimănui nu-i place să facă curățenie. Este o corvoadă plictisitoare și consumatoare de timp pe care cu toții am prefera să o evităm dacă am putea.

Dar, din păcate, este un rău necesar dacă vrem să ne păstrăm casele curate și ordonate. O zonă care este adesea trecută cu vederea în timpul curățeniei este cea de sub mobilier. Praful și resturile se pot acumula cu ușurință sub paturi, canapele și mese; ceea ce face dificilă curățarea și duce la probleme de alergii pentru unele persoane.

Dacă aveți o casă cu trafic intens sau animale de companie, este important să măturați și să aspirați sub mobilă în fiecare săptămână.

Pentru casele cu doar două persoane și fără animale de companie, probabil că puteți scăpa cu o dată la două săptămâni sau o dată pe lună.

Cât de des trebuie sa faci curățenie sub mobilă

Cum să faci curățenie sub mobilă ?

1. Îndepărtați totul de pe piesa de mobilier – astfel va fi mai ușor de curățat

Înainte de a începe să vă curățați mobila si sub ea, este important să îndepărtați toate obiectele de pe suprafață. Acest lucru include tablouri, lămpi și orice alte decorațiuni. Acest lucru nu numai că va împiedica deteriorarea acelor obiecte, dar vă va da și șansa de a curăța mobila mai temeinic.

În plus, asigurați-vă că aspirați suprafața mobilei pentru a îndepărta orice praf sau murdărie. După ce ați făcut acest lucru, puteți începe să curățați mobila cu o cârpă umedă. Asigurați-vă că vă concentrați pe orice zonă care pare deosebit de murdară sau pătată. Dacă este necesar, puteți folosi un detergent blând pentru a îndepărta orice murdărie.

2. Aspiră sau mătură sub mobilă

Cei mai mulți dintre noi aspiră sau măturăm podelele în mod regulat, dar este ușor să uităm de praful și murdăria care se adună sub mobila noastră.

Deși s-ar putea să nu fie cea mai plăcută sarcină, faptul că vă faceți timp să aspirați sau să măturați sub canapea, pat și alte piese de mobilier poate face o mare diferență în ceea ce privește curățenia casei dvs. Nu numai că veți elimina murdăria și praful, dar veți elimina și orice potențiale ascunzători pentru păianjeni și alți dăunători. Dacă folosiți o canapea extensibilă accesul către mizerie ar trebui sa fie mai ușor.

Aspirarea sau măturarea sub mobilă vă poate ajuta să preveniți zgârieturile de pe podele. Așadar, data viitoare când faceți curățenie în casă, nu uitați de această parte.

3. Dacă există murdărie sau praf, folosiți o cârpă umedă pentru a-l șterge

Când vine vorba de menținerea suprafețelor curate, unul dintre cele mai importante lucruri de reținut este că murdăria și praful pot fi îndepărtate cu ușurință cu o cârpă umedă. Acest lucru se datorează faptului că umezeala din cârpă ajută la slăbirea murdăriei și a prafului, făcându-l mai ușor de îndepărtat.

Utilizarea unei cârpe umede ajută și la prevenirea zgârieturilor, deoarece cârpele uscate pot acționa uneori ca șmirghelul pe suprafețele delicate.

4. Puneți totul la loc pe mobilă și bucurați-vă de spațiul dumneavoastră curat!

O casă curată este o casă fericită. Nimic nu se compară cu întoarcerea acasă într-un spațiu care este curat și organizat. După o zi lungă de muncă, ar trebui să vă puteți relaxa în propria casă fără să vă faceți griji că trebuie să faceți curățenie mai întâi.

Din păcate, poate fi prea ușor ca locuințele noastre să devină aglomerate și dezordonate. Fie că este vorba de haine pe podea sau de hârtii pe birou, dezordinea poate pune rapid stăpânire pe spațiile noastre de locuit. Vestea bună este că nu trebuie să fie așa!

Câteva schimbări simple vă pot ajuta să vă păstrați casa curată și ordonată.

În primul rând, faceți-vă un obicei din a pune lucrurile deoparte imediat ce ați terminat cu ele. Acest lucru va ajuta la prevenirea suprafețelor aglomerate și va face mai ușor de găsit lucrurile

Lasă un comentariu