10 metode de a-ti răcori casa pe timpul verii

Ultima actualizare: 7 noiembrie, 2022

Vremea se încălzește și începe să se simtă foarte mult ca vara. Pentru unii, acesta este cel mai bun moment al anului. Dar pentru alții, vara poate fi destul de inconfortabilă, mai ales dacă casa ta nu este răcită corespunzător.

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a vă răcori casa pe timp de vară, continuați să citiți.

metode de a-ti răcori casa pe timpul verii

Vă vom împărtăși câteva sfaturi care ar trebui să vă ajute să faceți lucrurile mai confortabile pentru dvs. în acest sezon.

1.Aerisirea podului/mansardei

Pe măsură ce temperatura de afară începe să crească, la fel se întâmplă și cu temperatura din interiorul casei dumneavoastră. Și, deși există o varietate de modalități de a vă menține spațiul de locuit răcoros în timpul lunilor de vară, una dintre cele mai eficiente este, de asemenea, una dintre cele mai simple: aerisirea mansardei.

Eliminând aerul cald care se acumulează în podul dvs., puteți reduce semnificativ temperatura în întreaga locuință.

În afară de acest lucru, aerisirea mansardei ajută la reducerea riscului de incendiu prin eliminarea oricărei acumulări de căldură și umiditate.

Așadar, data viitoare când mercurul începe să urce, asigurați-vă că deschideți acele guri de aerisire și lăsați să intre aer rece.

2.Trageti jaluzelele

Una dintre cele mai rapide și mai ușoare modalități de a vă răcori casa în timpul verii este să închideți jaluzelele.

Acest lucru vă va ajuta să blocați razele soarelui și să împiedicați acumularea de căldură în interiorul casei dumneavoastră.

Tragerea jaluzelelor poate ajuta, de asemenea, la reducerea luminii soarelui pe ecranele televizoarelor și monitoarele de calculator. Dacă aveți perdele, puteți, de asemenea, să le închideți pentru a vă ajuta să vă păstrați casa răcoroasă.

Trageti jaluzelele

3.Evitați sa folosiți cuptorul

În timpul verii, ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să vă încălziți casa folosind cuptorul. Nu numai că acest lucru va face ca bucătăria dvs. să fie inconfortabil de caldă, dar va crește și factura la curent.

În schimb, optați pentru mese care pot fi gătite pe aragaz sau în cuptorul cu microunde.

Mai mult, puteți profita de vremea mai caldă aprinzând grătarul. Nu numai că acest lucru vă va menține casa mai răcoroasă, dar va da mâncării dvs. o aromă delicioasă de grătar.

Dacă trebuie să folosiți cuptorul, încercați să o faceți în ore mai răcoroase, cum ar fi dimineața devreme sau seara. Și, dacă este posibil, deschideți ferestrele și porniți un ventilator pentru a ajuta la circulația aerului.

Evitați sa folosiți cuptorul

4.Deschideți ușile si ferestrele pe timpul nopții

Atunci când soarele apune și temperatura scade, majoritatea oamenilor închid instinctiv ferestrele și ușile din casele lor.

Cu toate acestea, acest lucru poate reține de fapt căldura captivă în interior, făcând mai dificilă răcirea.

În schimb, este o idee bună să deschideți ferestrele și ușile. Acest lucru va ajuta la circulația aerului și la aducerea unui aer proaspăt și mai răcoros.

Deschiderea ferestrelor pe timp de noapte va ajuta la reducerea nivelului de umiditate, care poate face ca în interior să se simtă și mai cald.

Deschideți ușile si ferestrele pe timpul nopții

5.Optați pentru un acoperiș deschis la culoare

Costurile pentru locuințe pot fi ridicate, iar transformarea casei dvs. într-o locuință mai eficientă din punct de vedere energetic vă poate ajuta să reduceți o parte din aceste costuri.

În timpul verii, o modalitate de a vă face casa mai eficientă din punct de vedere energetic este să optați pentru un acoperiș alb. Într-o zi sufocantă, materialele tradiționale ale acoperișului negru pot deveni cu peste 100 de grade mai fierbinți decât aerul din jurul lor.

Un acoperiș deschis la culoare poate fi o modalitate excelentă de a vă menține casa răcoroasă pe timp de vară, deoarece reflectă căldura în loc să o absoarbă, împiedicând căldura să se infiltreze în restul casei. Pe lângă faptul că vă face casa mai confortabilă, un acoperiș alb poate contribui, de asemenea, la prelungirea duratei de viață a aparatului dumneavoastră de aer condiționat prin reducerea presiunii asupra sistemului.

Prin urmare, alegerea unui acoperiș alb poate fi o investiție inteligentă care se răsplătește atât prin confort, cât și prin economii.

6.Folosiți un dezumidificator

Păstrarea răcorii în casă în timpul verii poate fi o provocare, mai ales dacă locuiți într-un climat cald și umed. O modalitate de a vă face locuința mai confortabilă este să folosiți un dezumidificator.

Dezumidificatoarele funcționează prin eliminarea umidității din aer, ceea ce poate face o mare diferență în ceea ce privește confortul pe care îl simțiți.

Menținerea umidității interioare la un nivel rezonabil poate ajuta la prevenirea apariției mucegaiului. Dacă vă îngrijorează costurile cu energia electrică, căutați un dezumidificator care are o funcție de oprire automată. În acest fel, unitatea va funcționa doar atunci când este necesar. Puteți opta pentru un purificator de aer cu funcție de dezumidificare, care va păstra în același timp un aer curat și sănătos.

Folosiți un dezumidificator

7.Incercați sa dormiți la un nivel cât mai jos

Pe măsură ce vremea se încălzește, poate fi greu să vă păstrați casa răcoroasă. Dacă nu aveți aer condiționat portabil, există totuși câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține confortul. O modalitate de a vă menține răcoare pe timp de noapte este să dormiți pe podea. Aerul de jos este mai rece decât cel de sus.

De asemenea, puteți încerca să dormiți fără saltea, ceea ce vă va ajuta să rămâneți intr-un aer mai răcoros. Dacă nu te deranjează suprafețele dure, dormitul pe podea poate fi o modalitate excelentă de a rămâne răcoros în timpul verii.

Incercați sa dormiți la un nivel cât mai jos

8.Faceți un dus rece

Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura un somn bun în timpul verii este să vă păstrați dormitorul răcoros. Acest lucru poate fi dificil, deoarece chiar și cele mai bune ventilatoare nu pot face prea mult.

O modalitate de a combate acest lucru este de a face un duș rece înainte de culcare. Apa va ajuta la scăderea temperaturii corpului și vă va pregăti corpul pentru somn.

9.Opriti aparatele pe care nu le folosiți

Una dintre cele mai simple modalități de a reduce căldura în casa dvs. este să deconectați aparatele pe care nu le folosiți.

Chiar și atunci când sunt oprite, aparatele electronice conectate la priză generează căldură. Așadar, scoaterea din priză a aparatelor precum prăjitoarele de pâine, ventilatoarele sau încărcătoarele de telefon atunci când nu le folosiți vă poate ajuta să vă păstrați casa mai răcoroasă.

10.Porniți ventilatoarele de baie

Știați că ventilatorul de baie vă poate ajuta, de asemenea, să vă mențineți casa răcoroasă pe timp de vară? Prin pornirea ventilatorului după un duș, puteți ajuta la eliminarea aerului cald și umed din casa dvs., permițând aerului mai rece să îi ia locul.

Ventilatoarele de baie pot ajuta la prevenirea apariției mucegaiului, care pot fi o problemă serioasă în climatele calde și umede. Prin urmare, pornirea ventilatorului de baie timp de câteva minute în fiecare zi poate contribui la menținerea răcoroasă și confortabilă a locuinței dvs. pe tot parcursul verii.

Lasă un comentariu